2012-08-29 0679 Raamsdonk Luiten Ambachtstraat politie schiet man ANP  


 

Man (63) bij arrestatie in been geschoten door politie
RAAMSDONK: De politie heeft woensdagavond een 63-jarige man uit Raamsdonk bij een arrestatie in zijn been geschoten. Dat gebeurde op 29 augustus 2012 om 18.50 uur op de Luiten Ambachtstraat.
Eerder was er een zeer bedreigende situatie gemeld waarbij de 63-jarige man betrokken was. De agressie en dreiging van de man richtte zich vervolgens op de politie. Bij een poging om de man op andere gedachten te brengen, koos hij ervoor om te vertrekken in een auto. Hij werd daarbij gevolgd door twee politie auto's.
Op de Luiten Ambachtstraat bracht de man spontaan zijn auto tot stilstand. In de situatie die vervolgens ontstond, schoot de politie de 63-jarige man in zijn been. Daarna kon hij gearresteerd worden. De verdachte was niet levensgevaarlijk gewond. Onder begeleiding van agenten ging hij per ambulance naar het ziekenhuis. Na medische behandeling mocht hij het ziekenhuis weer verlaten. Hij is vervolgens direct ingesloten in het cellencomplex van de politie.
Omdat de politie bij dit voorval betrokken is, wordt het verdere onderzoek verricht door de rijksrecherche, onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok