Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 07 25 2782 Tilburg Hilvarenbeekseweg woningbrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Bewoners ontsnappen aan vuurzee bij brand in villa stichting iXzelf Tilburg
TILBURG - Een villa aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg is zondagnacht door brand verwoest. De brand brak rond kwart voor twaalf uit. Er raakte niemand gewond. Op het moment van de brand lagen in de villa van Stichting iXzelf tien bewoners te slapen. Zij wisten allemaal op tijd naar buiten te komen.

De brand werd ontdekt door een medewerker van de zogenoemde slaapdienst. Stichting iXzelf begeleidt psychiatrische patiënten die ook verslavingszorg nodig hebben. Hulpdiensten kwamen massaal ter plekke om de brand onder controle te krijgen. De villa bestaat uit meerdere woonunits.

De brand woedde onder het dak van de villa, maar zou zijn ontstaan in de keuken door pan met olie die op het vuur stond. De brandweer heeft de nok van het dak opengezaagd om de brand beter te kunnen bestrijden. Het blussen heeft zo'n drie uur geduurd. Behalve de tien bewoners was toen de brand uitbrak één begeleider in de villa aanwezig.

'Slechte droom'
Frank van den Hout van stichting iXzelf beschrijft afgelopen nacht als 'een slechte droom. Hij kreeg een telefoontje van een collega en daarna van de politie. Vervolgens is hij in de auto gestapt naar de villa. Natuurlijk was hij blij dat alle bewoners op tijd buiten wisten te komen.

"Ze zijn echter alles kwijt", vertelt hij. "Alles is verwoest. Ze hebben zelfs geen tandenborstel meer."

Bewoners opgevangen
Door de wind trok de rook die van de brand kwam over safaripark Beekse Bergen. De tien bewoners werden door de politie en brandweer opgevangen. In eerste instantie bij het pand. Vervolgens zijn zij opgevangen door familie en vrienden. Ook zijn enkele bewoners opgevangen in een hotel in Breda.

Maandag wordt een permanente oplossing voor de bewoners gezocht. Enkele bewoners ademden rook in. Zij zijn in de ambulance nagekeken. Een bungalow die haaks op de villa staat, raakte niet beschadigd.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok