2014-06-20 2613 Sprang Capelle Veerweg Menselijke bottenFoto: FPMB - Erik Haverhals


Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Menselijke resten gevonden in Overdiepse Polder Sprang-Capelle
SPRANG-CAPELLE - In de Overdiepse Polder bij Sprang-Capelle zijn donderdagavond menselijke resten gevonden. Ze behoren vermoedelijk tot iemand toe die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwam, laat de politie weten. De resten lagen naast het pontje over de Bergsche Maas.
Een groep mensen die met een metaaldetector op zoek was naar resten uit de Tweede Wereldoorlog, vond de botten 's avonds laat. De politie denkt dat het om de restanten van iemand gaat die daar tijdens de oorlog om het leven kwam.
De politie heeft de omgeving afgezet en de technische recherche doet onderzoek. Een politiewoordvoerder zegt dat het enkel gaat om botten en niet om een heel skelet. De politie bewaakt de menselijke resten de komende nacht.

Nog veel onduidelijkheid
Hoe het slachtoffer precies om het leven is gekomen en hoe de botten daar terecht zijn gekomen, is nog niet duidelijk. Wel weet de politie is er hevig gevochten tijdens de Tweede Wereldoorlog op de plek waar de botten lagen.
Er vinden op dit moment graafwerkzaamheden plaats in de Overdiepse Polder, omdat dit in de toekomst een overloopgebied moet worden voor de Bergsche Maas. Een getuige zegt dat het lichaam is gevonden in zand dat pas is verschoven, wat zou betekenen dat het lichaam oorspronkelijk niet op die plek lag. De politie neemt dit mee in het onderzoek.

Opvallend
De Overdiepse polder tussen Raamsdonk en Waspik werd eerder nog door de politie grondig onderzocht na een tip over de moord op Theo van den Oetelaar uit Oosterhout. Het onderzoek werd in 2008 heropend. Het onderzoek in de polder leverde destijds niets op.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok