001  


 

 

Zondag middag hebben agenten rond 17.30 uur in een woning aan de Henri Dunanstraat het stoffelijk overschot van een vrouw en een zwaar gewonde man aangetroffen. Het gaat vermoedelijk om de bewoners. Het gewonde slachtoffer werd met spoed met een ambulance naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Zijn toestand is kritiek. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf en sluit een relationeel drama niet uit.
Vanmiddag kreeg de politie omstreeks 17.23 uur een melding dat er in een woning aan de Henri Dunanstraat een ernstig geweldsmisdrijf had plaats gevonden. Agenten troffen in de slaapkamer van de woning een dode vrouw en een zwaar gewonde man aan. Er was sprake van vuurwapengeweld. Er werd met spoed om een ambulance gevraagd, ook de traumaheli kwam ter plaatse. Het gewonde slachtoffer werd daarna overgebracht naar een Tilburgs ziekenhuis.
De technische recherche is ter plaatse gekomen om een uitgebreid sporenonderzoek in te stellen. Er is voor de woning een speciale tent opgezet om ongestoord te kunnen werken. Tevens zijn rechercheurs begonnen met het horen van getuigen. Deze onderzoeken moeten meer duidelijkheid geven over de toedracht van het incident. De identiteit van de slachtoffers kan nog niet worden vrijgegeven. De politie gaat er echter van uit dat het om de bewoners, een echtpaar, gaat.

 

2 de persbericht
Maandag 26-02-2007
De 56-jarige man die zondag 25 februari zwaar gewond in een woning aan de Henri Dunantstraat werd aangetroffen, is zondagavond laat aan zijn verwondingen overleden. Zondagmiddag omstreeks 17.23 uur kreeg de politie de melding van het geweldsmisdrijf. Agenten troffen in de slaapkamer van de woning een dode 50-jarige vrouw en de zwaar gewonde man aan. Er was sprake van vuurwapengeweld en de politie sluit een relationeel drama niet uit. Het gewonde mannelijke slachtoffer werd direct in kritieke toestand naar het Sint Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Zondagavond rond 23.30 uur overleed hij alsnog aan zijn verwondingen. De politie gaat uit van een geweldsmisdrijf en sluit een relationeel drama niet uit. De overledenen zijn de bewoners van het huis: een 50-jarige vrouw en een 56-jarige man. De technische recherche kwam ter plaatse om een uitgebreid sporenonderzoek in te stellen. Dit sporenonderzoek in de woning gaat vandaag (maandag 26 februari 2007) verder. Een team van twaalf rechercheurs onderzoekt de zaak. Inmiddels is al een aantal getuigen verhoord. Op de stoffelijke overschotten van de slachtoffers wordt sectie verricht door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
Met al deze onderzoeken verwacht de politie meer duidelijkheid te krijgen over de precieze toedracht van het incident.

 

3 de persbericht
Vrijdag 2-3-2007
De politie gaat er definitief van uit dat het geweldsdelict in Sprang-Capelle een relationeel drama is geweest. Uitgebreid onderzoek heeft dit uitgewezen. Zondag 25 februari trof de politie in de slaapkamer van een woning in de Henri Dunantstraat na een melding het stoffelijk overschot aan van een 50-jarige vrouw. In diezelfde slaapkamer lag ook haar zwaargewonde 56-jarige echtgenoot. De man overleed later op de dag in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Uit onderzoek is gebleken dat de man eerst zijn vrouw en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd.
Rechercheurs hebben donderdag de nabestaanden van de twee slachtoffers geïnformeerd over het politieonderzoek en de bevindingen.
Vervolgens vond vrijdagochtend 2 maart een informatiebijeenkomst plaats voor direct omwonenden. Deze bijeenkomst stond onder regie van de gemeente Waalwijk. Naast de beide wijkagenten waren ook vertegenwoordigers van Bureau Slachtofferhulp, Maatschappelijk werk en woningbouwvereniging Cascade aanwezig. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van het vuurwapen. Pas als alle onderzoeksresultaten bekend zijn, wordt het onderzoek afgesloten.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok