001  


 

 

In een loods aan de Wilhelminastraat is dit weekend, nadat er brand gewoed heeft, een amfetaminelaboratorium aangetroffen. Er zijn enkele tientallen kilo's amfetamine in beslag genomen. Er was volgens de specialisten ter plaatse, sprake van een gevaarlijke situatie. De loods is gelegen in een woonwijk. De politie is nog op zoek naar de exploitanten. Gistermiddag brak rond 14.45 uur brand uit in een loods aan de Wlhelminastraat. De loods is gelegen aan een plein met garageboxen. De brandweer van Dongen was de brand in 30 a 45 minuten meester. Brandweerlieden gaven na een eerste verkenning aan dat er materialen waren aangetroffen die duiden op de aanwezigheid van een laboratorium.De zaak is daarna bevroren en onder bewaking gesteld. Vanmorgen zijn medewerkers van de technische recherche met een onderzoek gestart, Al snel hebben zij bijstand gevraagd van een deskundige specialistische landelijke eenheid: De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO). Samen met deze deskundigen en met brandweerlieden is vandaag het lab op sporen onderzocht en ontmanteld.
Het gaat om een amfetaminelab waar de drugs van een vloeibare vorm omgezet wordt in kristalvorm. Er zijn enkele tientallen kilo's van het eindproduct aangetroffen. Er is een groot aantal vaten gevonden met chemische substantie die gebruikt wordt bij de fabricage van amfetamine, ook een weegschaal en andere machines zijn veilig gesteld. Tevens is in één van de compartimenten van de loods een gestolen bestelauto aangetroffen. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek naar de mensen achter dit lab is in volle gang.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok