2011-10-29 2403 Tilburg Besterdring ongeval  


 

 

Roekeloos rijgedrag leid tot ongeval: politie arresteert veroorzaker
Tilburg, 29-10-2011 - De politie heeft een 24-jarige inwoner van Rijen gearresteerd en in voorlopige hechtenis gesteld. Hij wordt verdacht van verkeersgevaarlijk rijgedrag, waarbij hij een ongeval veroorzaakte. Bij de aanrijding werden vier fietsers geschept, die gewond raakten.
Het verkeersongeval gebeurde in de nacht van vrijdag 28 oktober 2011 op zaterdag 29 oktober 2011 rond 00.30 uur. Uit de verklaringen van getuigen en de aangetroffen sporen maakt de politie op dat de veroorzaker aan het stunten was. Hij kwam over de Besterdring met hoge snelheid in de richting Tilburgse centrum gereden en raakte in de slip. Hij schampte vervolgens eerst het spoorwegviaduct waarna zijn auto om de as draaide. Vervolgens werden er vier fietsers op het fietspad geschept. Drie van hen liepen schaafwonden, blauwe plekken, sneeën en kneuzingen op. Zij mochten na medische behandeling in het ziekenhuis naar huis. Het vierde slachtoffer (22) had een grote hoofdwond en flinke hersenschudding opgelopen. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen. De slachtoffers zijn:
- een 18-jarige vrouw uit Tilburg
- een 21-jarige man uit Tilburg
- een 18-jarige vrouw uit Heinkenszand
- een 22-jarige man uit Tilburg (zwaar gewond)
De veroorzaker (24) van het ongeval werd gearresteerd en is in het belang van het verdere onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van verkeersgevaarlijk rijgedrag en letsel door schuld.
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok