Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 11 16 0619 Kaatsheuvel Eftelingsestr boom omgewaaidFoto: Erik Haverhals

Schade na storm van zondag valt mee: 'Tot nu toe 100 schademeldingen'
BREDA - De schade na de storm van zondag in Brabant lijkt mee te vallen. Dat zeggen natuurbeheerders en schadeverzekeraars. Zondagochtend en -middag trok een herfststorm over de provincie. Vooral in West-Brabant waaide het hard.
Verzekeraar ZLM heeft tot nu toe ruim honderd schademeldingen gekregen. "Het gaat vooral om kleine schades", zegt woordvoerder Edwin Goedheer. "Denk dan aan bijvoorbeeld gesneuvelde ruitjes omdat een deur te hard dicht waait." Volgens de woordvoerder was het een kleine storm zondag. "We hebben ook stormen gehad met meer dan duizend meldingen."

Ook in de natuur valt de schade mee, zeggen natuurbeheerders. "We hebben een boom of negen zien liggen en hier en daar hangen wat takken los", vertelt boswachter Erik de Jonge van het Brabants Landschap in West-Brabant. "Er was al veel blad uit de bomen en eerdere stormen hebben er voor gezorgd dat veel slechte bomen al weg zijn."

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok