2014-10-18 4273 Tilburg CS instortingFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Deel perron station Tilburg ingestort: één ernstig gewonde
TILBURG - Een gedeelte van een perron op station Tilburg is zaterdag aan het begin van de avond ingestort. Een man is ernstig gewond geraakt. Bij de instorting zou een betonzaag op hem zijn gevallen. Rond vijf voor zeven is het slachtoffer door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is gewond aan zijn been en zijn gezicht maar is niet in levensgevaar.
Tijdens bouwwerkzaamheden stortte een gedeelte van het perron in. Een grote betonnen plaat kwam naar beneden. Het is nog niet duidelijk hoe dit kon gebeuren.
Het ongeluk gebeurde bij de Willem II-passage onder het spoor. Met die tunnel moeten voetgangers en fietsers in de toekomst naar de andere kant van het station gaan.

Enorme knal
“Ik hoorde een enorme knal. Ik zag dat het platform naar beneden is gestort en dat mannen erop of half eronder lagen. Ik ben er naartoe gerend, zag bloed liggen en heb 112 gebeld. Iedereen was in paniek", meldt een ooggetuige aan Omroep Brabant.
Volgens een van de omstanders wilde de bouwvakker nog even wat afmaken toen een gedeelte van het perron instortte. Hierbij zou een betonzaag op de man zijn gevallen. Het slachtoffer was wel aanspreekbaar vlak na het ongeval. De man zou er echter slecht aan toe zijn.

Traumahelikopter geland voor station
Drie ambulances en drie politiewagens kwamen ter plekke. Ook een traumahelikopter is opgeroepen. Deze is rond kwart voor zeven geland op de weg voor het station.

Grote verbouwing
Station Tilburg wordt momenteel verbouwd. In de herfstvakantie rijden er geen treinen van en naar het centraal station van Tilburg. Van zaterdag 18 tot en met donderdag 23 oktober zijn reizigers een half uur tot een uur langer onderweg. De NS zet bussen in. De Spoorlaan bij het station is nog dicht tot en met vrijdag 24 oktober.

De werkzaamheden op het station zijn niet gestopt. Op een webcam van ProRail op het station is gericht is te zien dat er zaterdagavond nog druk werd gewerkt na het ongeval.

Onderzoek Inspectie SZV en ProRail
De politie heeft laten weten dat de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) onderzoek gaat doen naar het ongeval. Daar is de Inspectie SZV zaterdagavond al mee gestart. Ook spoorbeheerder ProRail stelt een onderzoek in.
Tekst Omroep Brabant

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok