Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Enorme ravage na plofkraak op geldautomaat van ABN AMRO in Waalwijk
Foto: Erik Haverhals/FPM
In de Doctor Ringersstraat in Waalwijk is vrijdagochtend rond halfvier een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de ABN AMRO. De gevel van het pand is daardoor zwaar beschadigd.
GESCHREVEN DOOR Corné Verschuren
Of de daders ook iets hebben buitgemaakt is nog onbekend. Volgens getuigen gaat om twee daders die er na de plofkraak met een scooter vandoor zijn gegaan.
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in Waalwijk om het gebouw te checken op eventuele achtergebleven explosieven. Daarbij wordt een robot ingezet. De omgeving is afgezet.

Gestut
In het gebouw zit, naast de geldautomaat, ook een administratiekantoor. Volgens de eigenaar van het pand moet het gebouw eerst gestut worden, voor er binnen gekeken kan worden naar de schade. Ook de EOD, dat onderzoekt of er nog explosieven zijn in het gebouw, moet volgens een politiewoordvoerder wachten totdat het gebouw is gestut.
De politie roept getuigen op zich te melden. Verder is ze op zoek naar camerabeelden van de plofkraak en informatie over de daders en de scooter. Enkele getuigen hebben ook een wit bestelbusje weg zien rijden richting de Midden-Brabantweg. Vermoedelijk heeft het busje ook iets met de plofkraak.
De politie kan nog niet zeggen of de daders iets buit hebben gemaakt.


Twitter politie :
Op een pinautomaat aan de Dr. Ringerstraat in #Waalwijk is zojuist een #plofkraak gepleegd. Hierbij is grote schade aan het pand ontstaan. We onderzoeken of er iets is buitgemaakt. Getuigen spreken over mogelijk 2 daders die per scooter zijn gevlucht.Opruimingsdienst heeft hem zaterdagavond rond 22.00 uur laten ontploffen. Omdat de bom zo ver in het bos ligt, zullen mensen die in de omgeving wonen hier weinig van horen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok