001  


 

 

Bij een eenzijdig verkeersongeval met een personenauto op de St. Ignasiusstraat in Breda is zaterdagmorgen een 19-jarige inwoonster van Breda om het leven gekomen. Vier overige inzittenden, twee inwoners van Breda van 18 en 19 jaar oud, een 20-jarige inwoonster van Breda en een 17-jarige inwoner van Made raakten licht tot zwaar gewond. De 19-jarige bestuurder van de auto is aangehouden. Bij hem is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. De politie verdenkt hem van rijden onder invloed.
Rond 03:30 uur verloor de Bredanaar in een bocht, nabij de kruising Antiloopstraat-Eekhoornstraat, de macht over het stuur en reed met hoge snelheid tegen een boom. Het vijftal was in de nacht van vrijdag op zaterdag op stap geweest. Na de aanrijding vloog de motor van de auto in brand. Toegesnelde politieagenten bestreden de brand met brandblussers, waarna de brandweer het bluswerk overnam. Op dat moment zaten nog drie personen in de auto. Brandweerlieden hebben het voertuig opengeknipt, waarna de inzittenden uit het voertuig zijn gehaald. De 19-jarige Bredase vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Drie gewonden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis aan de Molengracht in Breda, een vierde naar een ziekenhuis in Tilburg. Vanwege de aard en de impact van het ongeval werd door de hulpdiensten opgeschaald naar Grip 1. Bij het incident kwamen, naast politie en brandweer, vier ambulances en de traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen. Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant hebben een onderzoek ingesteld en sporen van het ongeval veilig gesteld. De nabestaanden en familie van de slachtoffers zijn door de politie op de hoogte gebracht over het noodlottig ongeval. Voor getuigen en omstanders is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Burgemeester van der Velden liet zich op het politiebureau aan het Chasséveld informeren over het ongeval.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok