001  


 

 

Man bekneld na aanrijding
Ambulance, brandweer en politie rukten dinsdagavond uit naar de kruising Groenewoudlaan / Vincent van Goghlaan in Waalwijk vanwege een verkeersongeval. Ter plaatse stonden twee zwaar beschadigde auto’s tegen een muur van een perceel omhoog gedrukt. Een van de betrokken bestuurders zat bekneld in zijn auto en is door de brandweer bevrijd.
Het ongeluk gebeurde rond 22.30 uur toen twee inzittenden van een personenauto over de Vincent van Goghlaan met hoge snelheid kwamen aanrijding. De twee 19-jarige jongemannen uit Waalwijk kwamen in botsing met een passerende auto. De bestuurder van deze auto, een 40-jarige inwoner van Drunen, reed op het moment van het ongeval over de Groenewoudlaan. Hij kwam vanuit de richting van de Akkerlaan.
Door het ongeval werd de auto dan de 40-jarige man uit Drunen tegen een muur van een erf afscheiding omhoog gedrukt. De veroorzakers kwam met de neus van hun auto onder de auto van het slachtoffer terecht. De man uit Drunen raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. De man was steeds aanspreekbaar maar is wel flink gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
De twee inzittenden van het veroorzakende voertuig kwamen met schrik vrij. Eén van hen is vanwege nekklachten met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis. Omdat niet duidelijk was wie van de twee 19-jarige mannen achter het stuur had gezeten is van hen beide een bloedproef afgenomen. Laboratoriumonderzoek moet uitsluitsel geven of er sprake is van alcohol en/of drugsgebruik. Later werd duidelijk wie de bestuurder was ten tijde van het ongeval. Het rijbewijs van deze 19-jarige Waalwijk is ingevorderd.
De beide betrokken voertuigen raakten total-loss. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto's van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok