01 2011-04-21 9918 Sprang Capelle Hoge Zandschel ANP


 

 

SPRANG-CAPELLE: Een personenauto met twee inzittenden reed in de nacht van woensdag 20 april op donderdag 21 april 2011 een woning binnen aan de Hoge Zandschel in Sprang-Capelle. De bewoners van het huis bleven ongedeerd. De twee inzittenden van de auto raakten gewond. Volgens de bewoner was het de derde keer dat er een auto zijn huis binnen reed.
Het ongeluk gebeurde rond 02.30 uur. De politie vermoedt dat de twee inzittenden met hoge snelheid hebben gereden. Kort daarvoor was een zelfde auto met twee inzittenden met gedoofde lichten en hoge snelheid weggereden bij het zien van een politieauto in Loon op Zand. De bewuste auto verdween direct uit het zicht. Er was dan ook geen sprake van een achtervolging. Gezien merk en kleur van de auto, veronderstelt de politie dat het om hetzelfde voertuig gaat.
Korte tijd later kwam de melding van het ongeval in Sprang-Capelle binnen. De ravage was groot. De agenten zagen in het autowrak, naast de twee gewonde inzittenden, een grote hoeveelheid hennep. Uit het tenaamstelling van het kenteken bleek dat de kentekenhouder te boek stond als vuurwapen gevaarlijk persoon. Dit was voor de hulpverleningsdiensten reden om voorzorgsmaatregelen te nemen. De politie creëerde daarom een eerst een veilige en afgeschermde werkomgeving voor het ambulance en brandweer personeel.
De twee inzittenden zijn vervolgens bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn waren wel ernstig, doch niet levensgevaarlijk, gewond. Beide verdachten zijn gearresteerd en staan onder politiebewaking. Het gaat om twee mannen uit Oosterhout van respectievelijk 29 en 38 jaar oud.
Volgens de bewoner was het nu de derde keer dat er een auto met hoge snelheid van de wegraakte en zijn huis binnenreed. Zij kregen direct hulp van collegas en bekenden bij het opruimen van de ravage.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok