Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2017 03 24 1891 Tilburg Zevenheuvelenweg invalFoto's: Monique Haverhals

Video: Erik haverhals

Zes arrestaties bij politie-inval bij clubhuis motorclub Satudarah Tilburg
TILBURG - De politie is vrijdagavond het tijdelijke clubhuis van Satudarah in Tilburg binnengevallen. De motorclub zetelt tijdelijk in Partycentrum Oase aan de Zevenheuvelenweg.
De politie meldt dat het om een witwasonderzoek gaat. Voor dit onderzoek is onder meer de administratie in beslag genomen. Zo'n zestig agenten waren bij de inval betrokken.

Fouilleren
Zo'n zestig aanwezigen in het clubhuis werden gefouilleerd. "Ze zullen allemaal worden gehoord maar niemand wordt aangehouden, behalve als sprake is van strafbare feiten zoals verboden wapenbezit'', aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.
Gedurende de nacht werden er zes mensen opgepakt. Drie voor een openstaande vonnissen, twee voor bezit van een wapen en één voor bezit van amfetamine.

Criminele organisatie
De Tilburgse Satudarah-president Angelo M. kreeg in februari nog 25 maanden cel voor witwassen en verboden wapenbezit. Zijn tweede man Björn E. kreeg 46 maanden opgelegd door de rechter in Breda. De straffen vallen fors lager uit dan de eis, omdat volgens de rechter onvoldoende vaststaat dat er sprake is van een criminele organisatie en omdat de zaak te lang duurde.

Het Openbaar Ministerie wil dat de motorclub wordt aangemerkt als criminele organisatie, maar daar gaan de rechters niet in mee.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok