Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Politie rukt uit voor ‘explosieven’ boven sluis in Waalwijk, maar experts zien dat het om nepbommen gaat
WAALWIJK - Experts van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben woensdagavond onderzoek in Waalwijk gedaan naar vier ‘explosieven’. De verdachte voorwerpen waren aan een brug over de sluis aan de Zomerdijk geplaatst, begreep de politie uit een melding. Uiteindelijk bleek het om realistisch lijkende nepexplosieven te gaan.
Matthijs Keim 19 mei 2022

De politie kreeg rond 20.00 uur in een melding te horen dat meerdere mannen vier explosieven, of voorwerpen die daarop lijken, op de brug over de sluis plaatsten. Ook zouden de mannen bij de brug rondkijken.
Het politiekorps nam geen risico en stuurde zes auto's op de bommelding af. De omgeving en de brug over de sluis werden afgezet. Naast de EOD kwam ook een bommenverkenner van de politie naar de sluis.

Geen echte explosieven
EOD-experts zagen echter al snel dat het niet om echte explosieven ging. Het is nog niet bekend waarom de vier nepbommen aan de brug zijn gehangen.
bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok