001  


 

 

Politie en brandweer rukken massaal uit bij brand papierbedrijf
Politie en brandweer zijn zondagavond massaal uitgerukt na verkregen melding van een brand in een papierbedrijf aan de Oude Hilvarenbeekseweg. Bij aankomst troffen de hulpdiensten een flinke rookontwikkeling aan. Metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig waren. De politie sluit brandstichting niet uit.
Direct na aankomst zette diverse politie-eenheden de omgeving rondom het bedrijf af. De brandweer schaalde kort na aankomst op tot zeer grote brand waarbij groot materieel werd ingezet. In totaal bestreden 70 brandweerlieden het vuur. De brand die voornamelijk in het pand woedde, zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Metingen in zowel de wijk Groenewoud als in Goirle wezen uit dat buiten stankoverlast geen gevaarlijke stoffen waarneembaar waren.
De brandweer ging de brand in het papieropslag bedrijf te lijf met groot materiaal. Er werden acht tankautospuiten, twee hoogwerkers en een dompelpomp grootwatertransport ingezet. Het bedrijf huisveste 150 ton aan in rollen geperst papier. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn om de brand onder controle te krijgen.

 

Brandweer controleert brand
De brandweer is maandag morgen nog steeds doende met de brand, die zondagavond rond 22.30 uur in een bedrijfspand met papieropslag aan de Hilvarenbeekseweg uitbrak. De bluswerkzaamheden zijn nog in volle gang. De brandweer verwacht de rest van de dag nodig te hebben voor bluswerkzaamheden. Op dit moment wordt de brand gecontroleerd, waardoor verdere uitbreiding uitblijft. De Hilvarenbeekseweg is daarom voor al het verkeer afgezet. Verkeersregelaars van de gemeente zorgen voor een goede doorstroom. Stankoverlast naar aanleiding van de rookontwikkeling zal vermoedelijk de hele dag aanhouden. Metingen in zowel de wijk Groenewoud als in Goirle wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig waren. Na de bluswerkzaamheden zal de technische recherche van de politieregio Midden en West Brabant in het pand een technisch onderzoek instellen. De oorzaak van de brand is op dit moment niet bekend.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok