001


 

 

Copyright filmpje Reality-Photo / Iwan van Dun

Brandstichting in woonboerderij
De brandweer is vannacht urenlang bezig geweest met het bestrijden van een brand in een vrijstaande woonboerderij aan de Schoorstraat. Op het moment van het ontstaan van de brand was er niemand in de woning aanwezig.
Om 03.30 uur ontving de Gemeenschappelijke Meldkamer melding van de alamcentrale dat in de betreffende woning het inbraakalarm afging. Bij aankomst bleek er sprake te zijn van brand. In de aangrenzende schuur van het pand zaten twee varkens, deze zijn bij buren ondergebracht. De brandweer is met groot materieel ter plaatse gekomen om de uitslaande brand, die binnen in de woning was ontstaan, te blussen. De politie zette de Schoorstraat af. Omstreeks 04.40 uur schaalde de brandweer van middelbrand op naar grote brand, omdat ook de rieten kap van de woning in brand stond. Omstreeks 06.45 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. De woning is onbewoonbaar geworden. Salvage is in kennis. De eigenaren van de woning zijn gewaarschuwd en zijn ter plaatse geweest. Hen is slachtofferhulp aangeboden.
De politie stelt een sporenonderzoek in in de woning. In december 2007 en januari 2008 is ook brand gesticht in het betreffende pand. Van enkele omstanders en buurtbewoners is een korte verklaring opgenomen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok