2012-12-12 0001 Dongen Eindsestraat ongeval  


 

Inwoner Dongen (74) overlijdt na verkeersongeval
Dongen - Een 74-jarige man uit Dongen kwam woensdagavond 12 december om het leven bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De man begeleidde een paard aan de teugel bij het oversteken van de Eindsestraat. De man en het paard werden aangereden door een passerende auto.


Geschrokken
Het ongeval gebeurde om 18.50 uur. Ter hoogte van het Veepad stonden twee personen (vader en zoon) met paarden aan hand klaar om de weg over te steken. Ze hadden de dieren net uit de wei opgehaald. Vermoedelijk schrokken de paarden ergens van, waarbij het eerste paard onverwacht naar de overkant rende. In het tumult volgde ook het tweede paard, met zijn begeleider. Een juist passerende automobiliste botste met haar personenauto op het tweede paard en de begeleider (74).


Kritiek
De 74-jarige Dongenaar en het paard raakten beide zwaar gewond. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Hij overleed rond middernacht aan zijn verwondingen. Het paard had beide achterbenen gebroken en is ter plaatse door een dierenarts geëuthaniseerd.


Automobiliste
De betrokken automobiliste reed over de Eindsestraat komende vanuit de richting Dongen en rijdende in de richting Tilburg. In de auto zaten ook haar partner en hun twee kinderen. Van het gezin raakte niemand gewond. De zwarte Toyota Corolla auto is flink beschadigd. De automobiliste was een 35-jarige vrouw uit Dongen.


Slachtofferhulp
Voor alle betrokken bij dit tragische ongeval is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok