Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2013-12-31 9544 Veen Bagijnhof autobrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals
 

Rustige oud en nieuw in Veen: slechts één autobrand in Bagijnhof
VEEN - In Veen is op oudjaarsavond een auto in brand gestoken. De brandweer rukte met drie auto's uit en kon de wagen op het Bagijnhof snel en zonder problemen blussen. Het wrak is afgevoerd. Het Bagijnhof is een zijstraat van de Grotestraat waar maandagavond ook een auto in vlammen opging, waarna rellen ontstonden.
Volgens een ooggetuige was er op oudjaarsavond geen sprake van een dreigende situatie en stonden slechts vijf mensen bij de autobrand te kijken.

Ook de rest van de nacht bleef het rustig in het dorp.

Het dorp werd goed in de gaten gehouden. Bij alle toegangswegen stonden busjes van de ME en de politie patrouilleerde de hele avond.

Honderd arrestaties
Na autobrand op maandag ontstonden hevige rellen, toen de politie met meerdere wagens het dorp binnenkwam. De voertuigen van politie en brandweer werden bekogeld met flessen en vuurwerk. Honderd jongeren werden opgepakt. Ze zitten nog steeds vast.

Erik Thomas is advocaat van een groot aantal van de jongeren. Volgens hem blijven de verdachten 'allemaal zeker tot woensdag vastzitten'. Onder de verdachten zijn volgens hem ook veel vrouwen en minderjarigen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok