Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 10 04 8953tg Waalwijk Grotestr uitslaande woningbrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

 

Uitslaande brand in Waalwijk verwoest monumentale woning
WAALWIJK - In de Grotestraat in Waalwijk woedde zondagmiddag brand in een twee-onder-een-kapwoning. Iets voor 16.30 uur werd het sein brand meester gegeven.
Ook de naastgelegen woning stond in brand. Hierbij kwam veel rook vrij. Brandweer en politie waarschuwden via social media dat buurtbewoners de ramen en deuren moesten sluiten en de ventilatie uit moesten zetten.
De brandweer was met blusvoertuigen uit Waalwijk en Sprang-Capelle en een hoogwerker uit Oosterhout aanwezig. Brandweerkorpsen uit Tilburg en Gilze waren ook ter plaatse. Ook politie en medisch personeel werden opgeroepen om te assisteren bij de hulpverlening. Broeders van de rapid responder hebben één lichtgewond slachtoffer behandeld. Verder bleef iedereen ongedeerd. Stichting Salvage was aanwezig om de bewoners bij te staan.
Volgens de brandweer is er grote schade ontstaan aan de woningen zelf, maar ook aan de omliggende panden. Het pand waar de brand is een voormalig molenhuis dat werd gebouwd in 1879 en is een rijksmonument. Zondagavond werden de topgevels nog omlaag gehaald om instorting te voorkomen.
Tekst Brabants Dagblad

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok