Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 05 28 2199 Gilze Langenbergseweg ongeval scooter motor 2XFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

1 Twee vrouwen op snorfiets overleden bij botsing op Langenbergseweg in Gilze
GILZE - Bij een ongeluk op de Langenbergseweg in Gilze zijn zaterdagmiddag twee vrouwen om het leven gekomen. Zij zaten op een snorfiets toen ze de weg wilden oversteken. Op dat moment reed een man op een motor de vrouwen aan.
De botsing vond rond tien over vijf 's middags plaats op de Langenbergseweg, de provinciale weg tussen Gilze en Alphen die ook wel bekendstaat als de N260. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Alphenseweg.
De vrouwen droegen geen helm, wat overigens ook niet verplicht is. Eén van hen overleed vrijwel meteen. Kort daarna overleed ook de andere vrouw. Hun precieze identiteit is nog niet bekend, zo heeft de politie laten weten.

Motorrijder is er slecht aan toe
De motorrijder raakte ernstig gewond. Een arts die als eerste ter plekke was, kon eerste hulp verlenen. De motorrijder is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
Zes ambulances en twee traumahelikopters rukten uit. De politie doet nog volop onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg was een tijdlang in beide richtingen afgesloten.

 

2 Moeder en dochter overleden bij snorfietsongeluk Gilze, bloemen op plek van ongeval
GILZE - De identiteit van de twee vrouwen die zaterdagmiddag bij een ongeluk in Gilze overleden, is bekend. Het gaat om een 58-jarige vrouw uit Polen en haar dochter (28) uit Tilburg. De moeder was voor een vakantie in Nederland. Op de plek van het fatale ongeluk zijn zondag bloemen gelegd.
De vrouwen reden samen op een snorfiets en waren vanuit Alphen onderweg in de richting van Gilze en Rijen. Toen ze de Langenbergseweg wilden oversteken, botsten de vrouwen met de motorrijder.

Toestand motorrijder
De drie slachtoffers vielen. De vrouwen waren waarschijnlijk op slag dood. De 23-jarige motorrijder uit Alphen raakte zwaargewond. Hij is ter plekke gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is momenteel stabiel.
De klap was volgens de politie zo hard dat de snorfiets doormidden brak. De motor schoof nog tientallen meters door en raakte ook total loss.

Eerste hulp
Een arts was getuige van het ongeval. Zij verleende eerste hulp aan de slachtoffers. Daarbij werd ze geholpen door omstanders en politieagenten. Meerdere ambulances en twee traumahelikopters kwamen ter plekke.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok