Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

 

Overval bij Albrecht Rodenbachstraat
Twee overvallers probeerden donderdag rond 14.45 uur het horloge van een man te stelen op de Albrecht Rodenbachstraat in Waalwijk. Het slachtoffer werd bedreigd met een mes, verzette zich en raakte gewond. Twee verdachten zijn even verderop opgepakt door de politie. Een van hen werd bij het Max Regerpark gearresteerd. Het onderzoek loopt nog.
--
Het slachtoffer was een man die voor Enexis werkt en in de bus zat te schaften.
De nep horloge is niet buit gemaakt de werkmensen zijn met een schop in de aanslag achter de verdachten aan gegaan, deze zijn later ergens anders in Waalwijk aangehouden.
--

Damian (9) ging naar vriendje en kwam agenten met kogelwerende vesten tegen na overval in Waalwijk: ‘Ik schrok heel erg’
WAALWIJK - Damian Veldhoven (9) kwam donderdagmiddag overstuur thuis nadat hij naar een vriendje wilde gaan om te spelen. Het jongetje liep in de omgeving van het Max Regerpark in Waalwijk op het moment dat daar een verdachte van een overval werd gearresteerd.

Redactie 27-01-22
Nietsvermoedende moeder Deborah zag meteen dat haar zoontje van streek was toen hij thuiskwam. ,,Hij was wat trillerig en vertelde al snel wat hij allemaal had gezien: veel agenten met kogelwerende vesten, van wie eentje met een wapen dat naar beneden was gericht.”

Damian was onderweg naar een vriendje toen hij opeens allemaal politievoertuigen en agenten zag. ,,Het is een wandelingetje van ongeveer vijf minuten. Dat doet hij wel vaker", zegt moeder Deborah. Damian zelf zit de avond na de gebeurtenis alweer rustig aan de keukentafel en vertelt: ,,Ik wilde omlopen toen ik de politie zag, maar in een andere straat zag ik weer allemaal agenten. Bij een politieauto kon ik zo de achterbak inkijken en ik zag dat agenten kogelwerende vesten omdeden.”

Snel naar huis terug
,,Ik schrok heel erg, want ik wist niet zo goed wat er aan de hand was", zegt Damian. ,,Het leek alsof de politie bij huizen naar binnen keek. Ik dacht ook nog even dat ze mij wilden gaan controleren. Toen ben ik maar weer terug naar huis gegaan.” Moeder Deborah: ,,Dat heeft hij goed gedaan, ik ben blij dat hij snel naar huis kwam. Ik zag meteen dat hij een beetje raar deed, natuurlijk omdat hij was geschrokken.”

Deborah besloot om rustig te gaan zitten met Damian en om hem zijn verhaal te laten vertellen. Damian: ,,Ik wilde het graag vertellen, dat is alleen maar goed.”

Waarschijn­lijk ging het allemaal snel en had de politie niet eens door dat een kind zo dichtbij stond

Moeder Deborah
Waar moeder Deborah door geraakt is, is het feit dat de omgeving niet was afgezet met linten. ,,Waarschijnlijk ging het allemaal snel en had de politie niet eens door dat een kind zo dichtbij stond, maar ik vind het toch schrikbarend hoeveel een jong kind kan meekrijgen van zo'n situatie. Ik verwijt de agenten natuurlijk niks, maar het baart me wel een beetje zorgen.”

Omgeving niet afgezet
Een woordvoerster van de politie beaamt dat de omgeving niet was afgesloten. ,,Bij de locatie van de overval zelf waren geen sporen te vinden, dus er was geen aanleiding om de straat af te sluiten. De daders zijn vanaf daar op de vlucht geslagen, dus ook de plekken van de arrestaties konden niet worden afgezet.” Bij de woordvoerster is niets bekend over de inzet of het gebruik van wapens door politiemensen.

De komende dagen zal de spanning bij Damian nog wel wat blijven zitten, verwacht Deborah. ,,Ik ga Damian natuurlijk goed in de gaten houden en veel met hem praten zodat hij alles kan verwerken.” De politie heeft inmiddels contact opgenomen met Deborah en Damian.

Bron: BD

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok