2013-12-07 8498 Waalwijk Elzenweg auto te water


 

 

Auto te water, man raakt ernstig gewond

Laatste update: 07-12-2013

Waalwijk - Bij een eenzijdig verkeersongeval raakte een 19-jarige inwoner van Waalwijk zwaar gewond. Zijn toestand is zeer kritiek. De auto waarin hij zat raakte van de weg en belandde op zijn kop in het water. Het duurde geruime tijd voordat hulpverleners het slachtoffer konden bereiken.


In de sloot

Het ongeluk gebeurde op zaterdag 7 december 2013 om 04.15 uur nabij de kruising Elzenweg / Prof. Minckelersweg. De groene Daihatsu Cuore belandde door nog onbekende oorzaak in een sloot langs de rijbaan. Er zaten op dat moment twee jongemannen in de auto, allebei 19 jaar oud en afkomstig uit Waalwijk. Het voertuig lag op zijn kop, met de wielen naar boven gericht, half onder water.


Reddingspogingen

Eén van de inzittenden wist uit de auto te komen en alarm te slaan. Politie, brandweer, ambulancedienst, traumaheli en takelbedrijf deden hun uiterste best om de achtergebleven jongeman te bereiken. Agenten en een ambulancebroeder gingen direct te water om het slachtoffer te redden. Later kregen zij daarbij hulp van brandweerduikers. De jongeman werd uiteindelijk uit het water gehaald en aan de kant gereanimeerd. Hij ging per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en zijn familieleden werden geïnformeerd. Volgens de behandelend artsen is zijn toestand zeer zorgwekkend.


Onderzoek

De gebeurtenissen riepen heftige emoties op bij toeschouwers. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie de auto bestuurde ten tijde van het ongeval. Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van betrokken en eventuele getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok