2014-11-29 5148 Tilburg Goirleweg grote brandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Grote brand Stadssporthal Tilburg: buurt wordt geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden
TILBURG - In de Stadssporthal aan de Goirleseweg in Tilburg is zaterdagavond rond negen uur een grote brand uitgebroken. De sporthal is in vlammen opgegaan. De brandweer is met meerdere bluswagens en hoogwerkers aanwezig om de brand te blussen. Mensen die in de buurt wonen, worden geadviseerd om hun ramen en deuren dicht te houden vanwege de grote rookontwikkeling.
De brand, die ook vanaf de nabijgelegen snelweg A58 en de rest van Tilburg goed te zien is, gaat gepaard met veel rook. De sporthal ligt vlak in de buurt van het Willem II-stadion. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.

Pand werd gesloopt
De Stadssporthal is niet meer als sportlocatie in gebruik. Het pand wordt gesloopt om plaats te maken voor woningen. De afgelopen weken is alle asbest uit het gebouw verwijderd.
Zaterdagavond ging de sporthal in korte tijd verloren. Het lijkt erop dat de brandweer de brand gecontroleerd laat uitbranden. De brandweer denkt nog een paar uur bezig te zijn met het blussen.

Snel opgeschaald
De brand op het industrieterrein werd al snel opgeschaald naar grote brand. Vanwege hevige rookontwikkeling in een aangrenzende woonwijk is de brand opgeschaald naar GRIP 1. Dat betekent dat er coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig is en de burgemeester kan worden ingeseind.
Even werd door de zware rookontwikkeling overwogen om de nabij gelegen gevangenis te evacueren. "Omdat de wind in de goede richting staat is dit echter niet nodig", laat een politiewoordvoerder aan Omroep Brabant weten.

'Mogelijk brandstichting'
Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen, maar 'zo'n hal gaat niet vanzelf branden', meldde een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant.
Er wordt door de politie rekening gehouden met brandstichting. Zaterdagmiddag zijn enkele verdachte personen gezien bij de sporthal. Toen heeft de politie niets aangetroffen.

Tekst Omroep Brabant

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok