Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Drone foto's overdag, grote brand loods / schuur Achterweg Herpt.
Brandweer is nog steeds aan het nablussen.

Foto's: FPMB Erik Haverhals

 

Grote brand in schuur van woonboerderij in Herpt: ‘Vuur greep snel om zich heen’
HERPT - In een schuur van een woonboerderij aan de Achterweg in Herpt is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Meerdere mensen bevonden zich in de schuur toen de brand ontstond. Voor zover bekend raakte niemand gewond.

Benedicte Bombala, Bart Gotink 16 okt. 2022
De brand brak uit rond 01.30 uur en is uren later nog steeds niet geblust. Er wordt zondagmorgen rond 9 uur nog steeds nageblust. Soms schieten de vlammen nog omhoog uit het smeulend puin. De verbouwereerde eigenaren staan op straat te kijken, maar willen nu niets zeggen.

De brandweer kan geen oorzaak geven van de brand. ,,Daarvoor greep het vuur te snel om zich heen”, stelt de officier van dienst ter plaatse. ,,Er staat veel bebouwing dicht op de schuur, dus we hebben ons gericht op het behouden van die panden. En dat is succesvol gebleken, al is er wel rook- en waterschade.”

Dat zien ook de buren, die nog niet naar binnen mogen in hun huis, maar waar het water naar binnen regent door het blussen. ,,Het tapijt boven en de vloer op de benedenverdieping zijn helemaal nat. Maar er zit ook maar een metertje tussen ons huis en de schuur”, vertellen ze. Pas als alle vlammen weg zijn, mogen ze echt kijken hoe hun woning erbij staat.

Brandweer met veel materieel uitgerukt
De brandweer kwam met vier tankauto’s en een man of 30 a 40 ter plaatse, stelt de officier van dienst. De brandweermannen komen zowel uit Brabant-Noord (omgeving Den Bosch) al Midden en West Brabant (onder meer Tilburg,Waalwijk). ,,Maar de schuur en de inventaris moet wel als verloren worden beschouwd”, vertelt hij. Op het adres is een bedrijf gevestigd dat aan feestartikelen verhuurt. Er bevonden zich meerdere mensen in de schuur toen de brand uitbrak. Niemand raakte gewond. Mogelijk is een houtkachel de oorzaak van de brand.

De brandweer heeft nog uren nodig om na te blussen. ,,We voeren daarbij doorlopende controles uit in de omringende panden.”

Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok