Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik Haverhals

 

 

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Grote brand na blikseminslag in woonboerderij met rieten dak Woudrichem: ‘Ik hoorde een enorme klap’
WOUDRICHEM - In een woonboerderij met rieten dak aan de Oudendijk in Woudrichem woedde donderdagmiddag een grote brand. Er zijn geen gewonden gevallen. Het dak is volledig uitgebrand.

Joram Niese, Anja Broeken 19 mei 2022 
Volgens omwonenden ontstond de brand door een blikseminslag. ,,Er was een enorme klap en luttele minuten later stond het gehele rieten dak in de hens’’, zegt een buurtbewoner. Hij woont op een steenworp afstand van de boerderij die donderdagmiddag in het buurtschap bij Woudrichem volledig werd verwoest. Een andere buurman vertelt exact hetzelfde verhaal.

Een bewoonster van de boerderij was volgens hen thuis op het moment dat de bliksem insloeg. ,,Alle stroom viel uit en dus liep ze naar de overburen om te zien of daar nog wel stroom was. Eenmaal buiten bleek dat het dak al in brand stond’’, zeggen omwonenden.

Toen de brandweer aankwam sloegen de vlammen uit het dak. Volgens de brandweer is de boerderij niet meer te redden.

Het vuur is inmiddels geblust, maar de Oudendijk staat vol rook. ,,Dat is het ergste niet. Wat veel erger is dat in zo’n korte tijd die woning compleet is verwoest’', aldus de bewoners.

Bron: bd.nl

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok