Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 08 10 0630 Waalwijk schietpartij ziekenhuisFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

1 Vrouw overleden na schietpartij op parkeerplaats TweeSteden ziekenhuis Waalwijk, dader op de vlucht
WAALWIJK - Er is maandagmiddag een schietpartij geweest bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk. Een 28-jarige vrouw werd in haar auto op de personeelsparkeerplaats beschoten. Ze werd uit de auto gedragen en gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Ze overleed ter plaatse.
De vrouw, verpleegkundige in het ziekenhuis, werd rond tien over vijf beschoten op de personeelsparkeerplaats, die vrij toegankelijk is. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse, waaronder een traumahelikopter met een trauma-arts.
Twee ruiten van de auto van de vrouw werden door één of meerdere kogels geraakt.

Groot onderzoek
De politie is een groot onderzoek gestart. Zo werd er in de vijver naast de parkeerplaats gezocht. Ook keken agenten tussen het riet naast de vijver en de N261 werd in de gaten gehouden. Ook de politiehelikopter zocht mee naar de dader.

Er is nog geen signalement van de dader. De omgeving waar de schietpartij is gebeurd, werd afgezet. In de buurt liepen agenten rond met kogelwerende vesten en er werden honden ingezet voor sporenonderzoek.


2 Doodgeschoten vrouw TweeSteden ziekenhuis Waalwijk is verpleegkundige (28) uit Zevenbergen
WAALWIJK - De vrouw die maandagmiddag is doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk, is een 28-jarige verpleegkundige uit Zevenbergen. De vrouw werkte sinds 2010 bij het TweeSteden ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Ze had net haar dienst erop zitten.Ze werd op het parkeerterrein van het ziekenhuis beschoten. Hulpverleners hebben de gewonde vrouw nog uit de auto gehaald om haar te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Dader gevlucht
De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft. "Het lijkt er wel op. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan", aldus een woordvoerder. Het is dus nog niet duidelijk waarom de vrouw is beschoten.

De dader is voortvluchtig. De politie is een grootschalig onderzoek gestart in de buurt.


3 Verpleegkundige Linda van der Giesen uit Zevenbergen doodgeschoten op terrein TweeSteden ziekenhuis
WAALWIJK - De verpleegkundige die maandagmiddag op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk werd doodgeschoten, is de 28-jarige Linda van der Giesen uit Zevenbergen. Ze laat een zoontje van vier achter. Bronnen binnen de familie en binnen de vriendenkring melden dat Van der Giesen door een ex-vriend zou worden bedreigd. De schutter, een man, is nog altijd voortvluchtig. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar geschoten heeft.
Linda, die oorspronkelijk uit Fijnaart komt, werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Daarvoor was ze werkzaam bij het Franciscus Ziekenhuis, inmiddels het Bravis Ziekenhuis geheten. Duidelijk is in elk geval dat Linda relationele problemen had met haar ex-vriend. Vier weken geleden verbrak Linda de relatie met haar vriend. De politie wil daar inhoudelijk niet op ingaan.

Dinsdag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast is er uitgebreid buurtonderzoek gedaan. In de zoektocht naar de schutter is een Team Grootschalig Onderzoek gestart, bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. Hij vraagt getuigen zich te melden.


4 Verdachte doodschieten verpleegkundige Linda van der Giesen (28), John F., meldt zich bij politie
WAALWIJK - De man die wordt verdacht van het doodschieten van de 28-jarige verpleegkundige Linda van der Giesen in Waalwijk, heeft zich gemeld. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de 37-jarige John F. uit Zevenbergen, de ex-vriend van Linda.


5 Politie erkent fouten rond moord: Linda van der Giesen (28) meldde dat John F. een wapen zou hebben
OOSTERHOUT - De politie heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar bedreigingen van Linda van der Giesen, de 28-jarige vrouw uit Zevenbergen die maandag bij het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk is doodgeschoten. Linda had bij de politie gemeld dat haar ex-vriend, John F. uit Zevenbergen, mogelijk een vuurwapen zou hebben. De politie heeft de urgentie van de informatie onvoldoende ingeschat. Achteraf had huiszoeking moeten worden gedaan om naar het wapen te zoeken.
Dat zei de politie woensdag op een persconferentie in Oosterhout over de moordzaak. Linda gaf de informatie over het vuurwapen per e-mail door, nadat ze eerder al aangifte had gedaan. Ze had de informatie over het vuurwapen 'van horen zeggen'. Politiechef Dick Schouten zei dat achteraf moet worden vastgesteld dat het 'bijzonder spijtig' is dat het zo is gelopen.

Tekst Omroep Brabant
http://www.omroepbrabant.nl/lindavandergiesen

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok