001  


 

 

Na de vondst van een verdacht pakketje in juwelierszaak Anny van Buul is zaterdagmiddag het overdekte winkelcentrum Helftheuvel in Den Bosch deels ontruimd en afgezet. De ontruiming van vijftien winkels leidde tijdens de gebruikelijke zaterdagmiddagdrukte niet tot problemen.
De vrouw van de eigenaar van de juwelierszaak kreeg aan het einde van de ochtend een telefoontje van een man, met de mededeling dat zij een zak met waardevolle spullen voor haar deur moest zetten, anders zou de winkel binnen tien minuten ontploffen. In eerste instantie nam de juwelier de melding niet serieus, maar toen een zak met daarin een bruin pakketje en een soort rekenmachine in de winkel werd aangetroffen, schakelde zij toch de politie in.
Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) heeft het verdachte pakketje onderzocht. Het bleek geen explosief te zijn.
Om 14.50 uur mochten de medewerkers van de naastgelegen winkels weer terug naar hun zaak. Tien minuten later werd de betreffende passage weer vrijgegeven.
Voor het nog toegankelijke deel van het winkelcentrum gold tussen 12.00 en 15.00 uur ,,in verband met een onderzoek naar een verdachte tas; winkelen op eigen risico's, zo stond te lezen op een krijtbord bij de ingang. De ondernemers zijn niet gelukkig met de ontruiming. De Bruin, voorzitter van de winkeliersvereniging, schat dat zijn dameskledingzaak enkele duizenden euro's schade heeft geleden.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok