2012-03-01 0105 Hank A27 vrachtautobrand grip1 site  


 

Vrachtwagen in brand langs A-27
Nieuwendijk, 01-03-2012 - Vannacht, de nacht van woensdag 29 februari 2012 op donderdag 1 maart 2012, is op parkeerplaats de Keizer nabij het Esso tankstation rond 01.40 uur een vrachtwagen in brand geraakt Er raakte niemand gewond. Wel werd de rijbaan richting Gorinchem afgesloten vanwege de aanwezigheid van gevaarlijke lading in de oplegger.
De 42-jarige chauffeur uit Brussel had zijn combinatie rond 19.30 uur op de parkeerplaats gezet. Hij sliep in zijn cabine. Hij werd wakker door knallen en heeft toen hij zag dat in de ruimte tussen de trekker en de oplegger brand was uitgebroken snel bij het tankstation alarm geslagen. Hij gaf door dat er alleen zes jerrycans met organische peroxide in de laadruimte van de oplegger stonden. Hij zou in Deventer de volgende ochtend de rest van de lading oppikken om dan door te rijden naar een afleveradres in Duitsland.
Op advies van de brandweer werd door Rijkswaterstaat in samenwerking met de politie vanwege de mogelijk gevaarlijke lading de rechterrijbaan van de rijksweg A-27, voor het verkeer komende uit de richting Breda en gaande in de richting Gorinchem afgesloten. Verder werd het tankstation ontruimd.
De hulpverleningsdiensten werkten samen in een zogenaamde GRIP-1 structuur. (GRIP = Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure). Er werd een Commando Plaats Incident (COPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden van de verschillende hulpdiensten. Het ging hier om politie, brandweer, GHOR, Gemeente en Rijkswaterstaat.
De brandweer bluste de brand met schuim . De oorzaak is mogelijk de koelinstallatie. Rond 04.00 uur werd de rijksweg weer vrijgegeven. Het opruimen op de parkeerplaats is daarna in gang gezet.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok