001  


 

 

Man komt om bij schietpartij
De politie heeft vrijdag een Team Grootschalige Opsporing geformeerd naar aanleiding van een dodelijk schietincident. De schietpartij even vond even na 17.00 plaats in de Tartinistraat. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend.
Vrijdagmiddag kreeg de politie om 17.11 melding van een schietpartij in de Tartinistraat. Hier zou een man beschoten zijn. De daders waren er vandoor gegaan in een auto. Het slachtoffer lag op het moment van de melding op straat. Politie en ambulance snelden ter plaatse. Ambulancepersoneel heeft nog getracht de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.
Aan de hand van de melding ging de politie op zoek naar de vluchtauto. Op de Heikantlaan werd rond 17.45 uur een voertuig aangetroffen dat voldeed aan het signalement. De twee inzittenden zijn aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 38-jarige man uit Tilburg. De verdachten waren niet gewapend bij hun aanhouding. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
Na de melding werd de Tartinistraat aan verschillende kanten afgezet met zwarte hekken om de hulpdiensten de ruimte te geven om rustig en secuur hun werk te kunnen doen. Technisch rechercheurs stelden een sporenonderzoek in en er werd direct een buurtonderzoek opgestart.

 

2de Bericht
Identiteit slachtoffer schietpartij bekend
De identiteit van de man die vrijdag om het leven kwam bij een schietpartij is bekend. Het gaat om een 45-jarige man, die afkomstig is uit Tilburg. De man overleed gisteren, nadat hij in de Tartinistraat was beschoten. Zaterdag zal sectie worden verricht op het lichaam. Dit gebeurt bij het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk.
De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing geformeerd van circa 25 rechercheurs. Het onderzoek wordt geleid door een Officier van Justitie.

 

3de bericht
De twee Tilburgers (20 en 38 jaar) die vrijdag zijn aangehouden na een liquidatie op de Tartinistraat in Tilburg-Noord zijn onschuldig. Dat zegt hun advocaat. De verdachten, een vader en een zoon, zouden alleen hebben getracht het slachtoffer te helpen nadat het door meerdere kogels was getroffen.
Raadsman mr Menno Buntsma verwacht dat zijn cliënten in de loop van zaterdag zullen worden vrijgelaten. "Andere getuigen bevestigen hun verhaal." De twee mannen stonden volgens Buntsma in een slagerij toen ze de schietpartij op straat hoorden. "Ze zijn naar buiten gelopen en hebben tegen het slachtoffer gezegd dat hij niet omhoog moest proberen te komen en beter kon wachten op de ambulance." De politie hield de twee mannen korte tijd later aan toen ze wegreden in hun auto met buitenlandse kentekenplaat.
Bron: Brabants Dagblad

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok