001  


 

 

Paard en koets raken te water: paard verdrinkt
Zaterdagavond sloeg een paard op hol in Drongelen. Na een wilde rit door het dorp belandde het dier in de Bergsche Maas. Het paard verdronk. Bij het ongeval raakte een 65-jarige vrouw uit Almkerk gewond.
Omstreeks 19.30 uur waren de 65-jarige vrouw en haar 74-jarige partner bezig met het uitspannen van het paard. Dat gebeurde na een ritje met paard en koets. Door nog onbekende oorzaak sloeg het paard tijdens het uitspannen op hol. Hij ging er met koets en al vandoor. De 65-jarige vrouw kwam daarbij onder de koets terecht en werd overreden.
In het dorp beschadigde het paard een geparkeerde auto.
Het dier kwam via de Eindsestraat uiteindelijke terecht bij de wal van het veer over de Bergsche Maas tussen Drongelen en Waalwijk. Vermoedelijk schrok het paard opnieuw van de naderende veerpont. Hij liep via de schuine walhelling het water in. Omdat hij nog steeds ingespannen was in de koets, kon hij niet zwemmen. Het paard verdronk.
Brandweerduikers troffen het stoffelijk overschot aan op de bodem, waarna het geborgen werd. Ook de koets is uit het water getakeld. De 65-jarige vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij had zes gebroken ribben en een gekneusde long opgelopen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok