002  


 

 

Woningbrand in Veestraat
In de nacht van vrijdag 12 februari op zaterdag 13 februari ontstond er brand in een leegstaande woning aan de Veestraat. De melding kwam omstreeks 00.50 uur binnen.
De woning was niet bewoond en er waren dus geen personen in het pand aanwezig.
Omdat er sprake was van een gemeenschappelijke kap met de twee naastgelegen woningen (links en rechts) werden de bewoners van het links belendende perceel uit hun woning gehaald en elders opgevangen. Het huis rechts stond ook leeg.
Het ging om een zolderbrand, waarbij het vuur zich via de balken dreigde uit te breiden naar de twee andere woningen. De Tilburgse brandweer zette twee tankautospuiten en een hoogwerker in. Dat komt uit op 15 brandweer mensen. De politie verzorgde, in samenwerking met de gemeente Tilburg, de afzetting van de directe omgeving. Na ruim een uur (02.00 uur) klonk het sein 'brand meester'. De zolder van het huis is volledig uitgebrand. De twee naast gelegen panden liepen brand- rook en waterschade op. Over de toedracht is nog niets bekend. Er was geen sprake van een hennepkwekerij of iets dergelijks. Voor de getroffen buren is Stichting Salvage ingeschakeld. Stichting Salvage is er om gedupeerden eerste ondersteuning te bieden. Dat kan gaan om persoonlijke hulp, onderdak elders en schadebeperking.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok