001


 

 

Man dreigt met explosieven in kantoorpand
De politie heeft vanmiddag rond 12.30 uur bij een kantoorpand in de Abeelstraat een 34-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht meerdere personeelsleden van een kantoor bedreigd te hebben. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. Maandag zal hij worden voorgeleid voor de Rechter Commissaris.
Vanmorgen om 11.30 uur ontving het personeel van de Gemeenschappelijke Meldkamer de melding van een bedreiging van personeelsleden in een deurwaarderskantoor in de Abeelstraat. Een man, die het pand was binnen gelopen, vertelde tegen de medewerkers dat hij explosieven bij zich had en dreigde daarmee de zaak op te blazen. De politie nam de melding zeer serieus, zette de toegangswegen tot de Abeelstraat af en ontruimde het pand. Op dat moment waren er ongeveer honderd medewerkers werkzaam. Rond 12.30 uur verliet de 34-jarige verdachte het gebouw. Buiten is hij direct aangehouden door de politie. Gelijktijdig verliet ook een 19-jarige Tilburger het pand. Ook hij is aangehouden. Onderzoek op het bureau wees uit dat hij niet betrokken was bij het incident. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.
Uit veiligheidsoverweging is de auto van de verdachte, die geparkeerd stond tegenover het gebouw, door medewerkers van de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) onderzocht. Er is niets terzake dienende aangetroffen. De omliggende gebouwen en de Abeelstraat zijn rond 15.45 uur voor zowel het verkeer als het personeel vrijgegeven. De direct betrokken medewerkers zijn na het incident op het politiebureau opgevangen. Slachtofferhulp is in kennis gesteld.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok