001  


 

 

Grote alcoholcontrole in samenwerking met belastingdienst
Vrijdagavond hield de politie een grote alcoholcontrole in Waalwijk. De actie vond plaats tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Bij de controle waren 30 agenten van het team Waalwijk, twaalf personeelsleden van de Belastingdienst, tien agenten van het Verkeershandhavingsteam en vijf medewerkers Veilig Verkeer Nederland afdeling Waalwijk en Loon op Zand (5 personen) actief.
In totaal verkeerden 11 automobilisten onder invloed van alcohol. De belasting inde circa € 15.000,- aan openstaande belastingschulden en nam daarnaast vijftien auto's in beslag.
Controle vond plaats op het parkeerterrein aan de Prof. Lorentzweg te Waalwijk. Al het verkeer over de Midden Brabantweg werd via verkeersmaatregelen naar de controleplaats gedirigeerd. Daar werden alle bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en tevens werden alle kentekens en bestuurders gecontroleerd door de Belastingdienst. Aan het einde van de controle stonden de mensen van Veilig Verkeer Nederland om Bob promotieartikelen uit te delen.
In totaal moesten 1715 automobilisten mee werken aan een blaastest. Bij dertien van hen viel de test voor hen negatief uit en volgde een ademanalyse om het exacte ademalcoholgehalte vast te stellen.
- 3 x Beginnend Bestuurder (waarvan 1 bestuurder 16 jaar en dus zonder rijbewijs)
- 1 x invordering rijbewijs (uitslag 610 ug/l)
- 2 personen bleven onder de norm van 220 ug/l waarna hun zaak geseponeerd werd
- de overige uitslagen lagen tussen de 240 ug/l en de 405

De Belastingdienst legde beslag op 20 auto's, waarvan er daadwerkelijk 15 zijn afgevoerd (in beslag genomen) vanwege openstaande belastingschulden. In totaal werd contant met de belastingdienst een bedrag van € 5.203,- afgerekend. Via pintransacties werd een bedrag van € 9569,- voldaan.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok