Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2018 08 04 9500 FPMB Gilze A58 dodelijk ongeval



Foto's: FPMB Erik Haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Oorzaak dodelijk ongeluk A58 nog onduidelijk, politie zoekt ooggetuigen
GILZE - Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het dodelijk ongeluk afgelopen zaterdag op de A58 bij Gilze. De politie onderzoekt verschillende scenario's en is dringend op zoek naar getuigen. Bij het ongeluk kwam een 48-jarige man uit Roermond om het leven.
Het ongeluk gebeurde zaterdagochtend tussen de afslag Reeshof en de afslag Bavel. Drie auto’s botsten op elkaar. Twee gewonden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd.
De bestuurder van een Volkswagen kampeerbusje kwam op de linkerrijstrook in botsing met een Renault Clio die voor hem reed. Ook botste hij met een Volvo. Met name de toedracht van dat ongeval is nog niet duidelijk.
Vluchtstrook
Volgens een getuige reden er kort voor het ongeluk twee auto’s op de vluchtstrook. Het achterste voertuig trok een aanhang- of vouwwagen. Verkeersspecialisten van de politie houden er rekening mee dat automobilisten kort voor het ongeluk naar de linkerrijstrook zijn gegaan om de vluchtstrookrijders in te laten voegen.
De politie zoekt onder meer de bestuurders van auto's die net achter het ongeluk reden, onder meer van een grote donkere SUV. Ook zijn er enkele automobilisten die tussen de ravage door zijn weggereden en vermoedelijk meer weten. De politie wil de bestuurders niet op hun gedrag aan te spreken, maar hen als getuige horen om de toedracht duidelijk te krijgen.

 

Politiebond wil hogere boetes voor mensen die gaan filmen na een ongeluk
GILZE - De Nederlandse Politiebond wil hogere boetes voor mensen die uit sensatiezucht filmen bij een ongeluk. Dat zei Jan Struijs, voorzitter van de bond maandag op NPO Radio 1. Hij deed de uitspraak nadat afgelopen weekend 25 automobilisten hun mobieltje pakten om te filmen na een dodelijk ongeval op de A58 bij Gilze.
Zij kregen een boete van 237 euro voor rijdend filmen. "Wat mij betreft mag dat bij het onnodig filmen van een ongeluk verdubbeld worden. We gaan dat binnenkort bespreken in het reguliere overleg met het Openbaar Ministerie'', aldus Struijs.
'Filmen na ongeluk geen uitzondering'
"Ik heb uitvoerig contact gehad met de hulpverleners bij het ongeluk met dodelijke afloop op de A58. Auto's op de andere rijbaan werden stilgezet waardoor er bijna nog een ongeluk plaatsvond, sporenonderzoek werd gedwarsboomd, hulpverleners in de weg gezeten", schetst Struijs de situatie op de snelweg. "Dit was geen uitzondering, we horen dat steeds meer van agenten en hulpverleners."
Ook het online plaatsen van de beelden zou bestraft moeten kunnen worden, zei de voorzitter van de Politiebond maandag. Die boetes mogen wat hem betreft nog hoger zijn.
'Onnodig leed'
"Er zijn twee handelingen", legt Struijs uit: "Het filmen op zich, en het plaatsen op sociale media. Zeker dat laatste hindert vaak op allerlei manieren het onderzoek. En het brengt onnodig leed met zich mee. Ik zou wel willen verkennen of daar grenzen aan te stellen zijn, of het strafbaar te stellen is. Een flinke boete kan een ‘wake-up call’ zijn voor mensen."

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok