Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

 

Beelden FPMB Erik haverhals

Waalwijks bedrijf Lightronics hard getroffen door grote brand: 'Het is verschrikkelijk’
WAALWIJK - Een uitslaande brand heeft een groot deel van het bedrijf Lightronics in Waalwijk in de as gelegd. ,,Het is verschrikkelijk", aldus algemeen directeur Jos Spapens. ,,Maar we zetten de schouders eronder om zo snel mogelijk de boel weer op te starten.”
De brand bij het verlichtingsbedrijf aan de Spuiweg brak in de nacht van dinsdag op woensdag uit. ,,Ik kreeg rond één uur een telefoontje dat er brand was", vertelt Spapens. ,,Toen ik er aan kwam, zag ik dat het echt foute boel was. Ik ben heel trots op de brandweer dat ze nog een deel van het bedrijf heeft kunnen redden.”
Lightronics ontwikkelt duurzame en energiezuinige verlichting en maakt armaturen. Het kantoor en het magazijn van het bedrijf zijn behouden, maar de productieruimte kan als verloren worden beschouwd.

'Dit komt hard aan’
Datzelfde geldt voor het fonkelnieuwe Experience Center. Het bedrijf testte daar de verlichting van de toekomst. Daarvoor waren allerlei bijzondere ruimtes nagebootst: van een gevangeniscel, parkeergarage, perron tot een ziekenhuiszaal. ,,Het was net klaar", aldus Spapens. ,,Dit komt dus hard aan.”
We willen de klanten zo snel mogelijk weer helpen, al zal dat vandaag nog niet lukken
Gelukkig zijn volgens hem de voorraden behouden gebleven. ,,We willen de klanten zo snel mogelijk weer helpen, al zal dat vandaag nog niet lukken", vrees ik.
De brandweer had de handen vol gehad aan de vuurzee bij het bedrijf op bedrijventerrein Haven. Meerdere brandweervoertuigen uit de wijde regio rukten uit. Er werden onder meer twee hoogwerkers en vijf tankautospuiten ingezet.

Vijftig brandweerlieden
Er waren zo'n vijftig brandweerlieden in touw. Ze wisten te voorkomen dat het vuur zou over slaan naar andere bedrijven. Tegen half vijf was de brand onder controle, maar de brandweer was nog tot woensdagochtend bezig met nablussen.
De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Bij diverse bedrijven waren ook 's nachts mensen aan het werk. Zij kregen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok