Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2019 04 27 4837 Loon op zand Loonsehoek nieuwe auto uit de bochtFoto's: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

Ravage na plofkraak op geldautomaat in Tilburg, 'briefgeld op straat'avage na de plofkraak op een pinautomaat in de Tilburgse wijk Reeshof
Een ravage na de plofkraak op 22 november in Tilburg.
TILBURG - Een plofkraak op een pinautomaat van de ABN AMRO aan de Heyhoefpromenade in de wijk Reeshof in Tilburg heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor een enorme ravage gezorgd. Rond de pinautomaat lag volgens omstanders briefgeld op straat. De bewoners van twee appartementen boven het pand van de ABN AMRO waarin de pinautomaat zat, moesten uit voorzorg hun huizen uit.

Het is volgens de politie vrijdagochtend nog niet duidelijk of er geld weg is. Twee daders zijn op een motor gevlucht. Een zoekactie naar de twee mannen heeft niks opgeleverd.
De plofkraak werd rond halfvier gemeld. Dit na meldingen die bij de politie binnenkwamen van meerdere knallen in de buurt van het winkelcentrum Heyhoef, waar de ABN AMRO zit. Al snel bleek dat de pinautomaat daar was opgeblazen. Het gebied rond de pinautomaat werd afgezet voor onderzoek. Hiervoor kwamen onder meer specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie naar Tilburg.

Auto's beschadigd
Vrijdagochtend iets voor zeven uur maakte de politie het ruime gebied dat in eerste instantie werd afgezet kleiner. De ruiten van het pand van de ABN AMRO liggen eruit en ook plafondplaten in het kantoortje zijn naar beneden gekomen. De schade aan het pand is groot en meerdere auto's die in de buurt van het pand stonden zijn beschadigd door rondvliegende brokstukken.
Flinke ravage bij de ABN-AMRO in winkelcentrum de Heyhoef in Tilburg na een plofkraak.

'Enorme knallen'
De daders sloegen rond drie uur toe. Verschillende mensen zeggen rond die tijd enorme knallen te hebben gehoord. Knallen die niet alleen in de Reeshof, maar bijvoorbeeld ook in Loon op Zand, Waalwijk en Sprang-Capelle te horen waren, zo geven social media- gebruikers aan.
Vrijdagochtend vroeg meldden zich ook veel omwonenden bij de agenten, die onderzoek deden. Ze gaven aan twee klappen te hebben gehoord waarna ze rechtop in bed zaten. "Ik wist gelijk dat het om een plofkraak moest gaan toen ik de klappen hoorde", vertelt een man.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok