001  


 

 

Negen arrestanten bij ontruiming pand
Met assistentie van 25 man ME heeft de politie gisteravond het kraakpand aan de Hinthamerstraat ontruimd. Het gaat om het achterhuis van een winkelpand waar tot voor kort de Bazaar was gevestigd.
Zeven krakers werden direct nadat de ME binnenviel om kwart voor tien 's avonds gearresteerd. Twee krakers zagen kans om zich met stalen pijpen en sloten vast te ketenen. Nadat de brandweer hen losmaakte, konden ook zij worden gearresteerd. Dat duurde een uur.
De ontruiming trok veel bekijks. De Hinthamerstraat was afgezet tussen de Torenstraat en de Nieuwstraat en aan beide zijden stonden ongeveer vijftig toeschouwers, onder wie veel sympathisanten die luidkeels van zich lieten horen. Burgemeester Ton Rombouts is kort gaan kijken bij de actie.
De politie ging over tot ontruiming, omdat er de laatste dagen meldingen van overlast waren. Het pand was sinds maandagavond gekraakt. Dat was niet voor het eerst: tussen mei en augustus was het ook al gekraakt. Het pand is opgesplitst in drie woonhuizen. Eén daarvan wordt verhuurd, één is in beheer van antikraakorganisatie Camelot en het achterhuis was dus gekraakt. Alle drie de woningen hebben dezelfde toegangsdeur. Daarop hadden de krakers een ander slot gezet, wat tot problemen leidde. De ME was gisteravond beschikbaar, omdat er een risicowedstrijd werd gespeeld in stadion de Vliert. Vooraf was afgesproken dat als die wedstrijd rustig bleef, de ME zou worden ingezet voor de ontruiming.
Tekst Brabants Dagblad Rianneke Huibers

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok