Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 07 15 7932 Tilburg Pijlijzerstr woningbrandFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Explosie en felle brand in huis Pijlijserstraat Tilburg, ravage enorm
TILBURG - In een woning aan de Pijlijserstraat in Tilburg is woensdagavond brand ontstaan. Er was ook een explosie. De bewoner, een oudere man, was niet thuis. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Het sein brand meester werd rond kwart voor zeven gegeven. "Het is een hele felle brand geweest. Het raam is uit de voorgevel geklapt. In de woning is het een enorme ravage", vertelt de woordvoerster van de brandweer.
De melding kwam rond kwart over zes. De brandweer rukte met meerdere wagens uit.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omwonenden zeggen dat er een gepensioneerde ingenieur woont die heel veel spullen in huis heeft staan.

 

Buurtbewoners hebben geen medelijden met man die explosie in eigen huis overleefde
TILBURG - De bejaarde man van wie de woning in de Pijlijserstraat in Tilburg woensdagavond onbewoonbaar werd verklaard na een aantal explosies en een felle brand, is niet geliefd in de buurt. Buurtbewoners hebben dan ook geen medelijden met de man.
De bewoner heet Jan, is volgens de buurt tussen de 75 en 80 jaar en heeft extreme verzamelwoede. Volgens de buurt terroriseerde hij de omgeving en is hij iemand met een gebruiksaanwijzing.

"Hij is een 'linkmiegel'. Wij wonen er al heel lang, dus we weten er alles van. We zijn blij dat hij weg is, hij is niet te vertrouwen", zegt een van de naaste buren.

'Liep heen en weer'
Een andere buurvrouw zegt dat de man de middag voor de brand opviel: "Hij liep heen en weer. Achteraf denk ik om sommige spullen alvast veilig te stellen. Tijdens de brand kwam hij lachend aanlopen om de brand van dichtbij te bekijken. Dan klopt er toch iets niet in de bovenkamer?"
De bewoner zelf kon donderdag niet reageren.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok