001  


 

 

1.563 blaastesten, 33 dronken automobilisten Politie Midden en West-Brabant controleert alcohol in het verkeer
De politie Midden en West Brabant hield in de nacht van vrijdag 20 april 2007 op zaterdag 21 april 2007 een grootscheepse alcoholcontrole. Daarbij werd gecontroleerd in Waalwijk, Oudenbosch, Tilburg en Breda. De actie vond plaats tussen 20.30 uur en 03.30 uur. 1.563 bestuurders werkten mee aan een blaastest. 33 van hen hadden teveel gedronken. Het overgrote deel van de gecontroleerde bestuurders en het aanwezige publiek reageerde positief op de actie Aan de controles namen ruim 100 politiemensen deel. Daarnaast kreeg de politie o.a. ondersteuning van het Openbaar Ministerie, ANWB en Belastingdienst.

 

Waalwijk:
Het verkeer dat tussen 20.30 en 23.30 uur over de Midden Brabantweg (N 261) reed, werd door motoragenten geleid naar het parkeerterrein van de meubelboulevard in Waalwijk.
Daar namen circa 60 agenten in totaal 417 blaastesten af van verschillende verkeersdeelnemers. In 5 gevallen bleek er sprake te zijn van alcoholgebruik.
De ademanalyses konden ter plaatse worden afgewerkt. Drie van de alcoholgebruikers bleken in overtreding en kregen een proces-verbaal.
Verder drie personen gearresteerd vanwege:
1 x niet tonen geldig identiteitbewijs;
1 x rijden zonder rijbewijs;
1 x bezit van hoeveelheid sofdrugs (boven 5 gram).
Ruim voor het controlepunt stond op N 261 stonden Catch-Ken voertuigen opgesteld die o.a. de snelheden van het naderende verkeer vaststelden. Er geldt daar een maximum snelheid van 100 km/u weg. Twintig passanten reden te snel en kregen op de controle plaats ook een bekeuring voor té snel rijden. De snelste overtreder reed 123 km/u. Daarnaast verbaliseerde de politie ook voor andere verkeersovertredingen, zoals: geen of onjuiste verlichting, negeren stopteken, bellen (niet handsfree) tijdens het autorijden, verlopen APK, geen verzekering, met donkere folie afgeplakte ruiten, onrechtmatig gebruik van handelarenkenteken, etc.
De ANWB verleende op de controleplaats aan 11 bestuurders hulp. Dit vanwege technische mankementen aan hun voertuig. Het ging daarbij voornamelijk om defecten aan verlichting.

 

Tilburg:
Maar liefst 457 bestuurders moesten een blaastest ondergaan langs de Ringbaan-Zuid.
De snelheidscontrole op die locatie (max. 70 km/u) leverde 15 overtreders op.
Op de Ringbaan-Zuid arresteerde de politie in totaal 17 personen:
15 x vanwege het rijden onder invloed;
1 x aanhouding terzake wildplassen;
1 x aanhouding geen identiteitsbewijs.
Onder de 15 beschonken automobilisten waren 3 zogenaamd beginnende bestuurders.
Van één persoon vorderde de politie het rijbewijs in vanwege de hoge uitslaf. Als het ademalcoholgehalte van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een beginnend bestuurder ligt de grens bij 350 ug/l.
De ANWB repareerde op de controleplaats voor 14 bestuurders technische mankementen aan het voertuig. Het ging daarbij voornamelijk om defecten aan verlichting.
Medewerkers van de belastingdienst inden op beide locaties (Waalwijk en Tilburg)voor € 2.353,- aan achterstallige belastingschulden. Om diezelfde reden is beslag gelegd op 5 auto's. In totaal verwerkte de belastingdienst in Waalwijk en Tilburg 22 personen met een openstaande belastingschuld.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok