001  


 

 

Drie aanhoudingen bij aantreffen drugslaboratorium in Waalwijk
De politie heeft donderdagmiddag in een loods aan de Industrieweg een mogelijk verdovende middelen laboratorium aangetroffen. Het bedrijf is gevestigd op een industrieterrein. In het pand werden vermoedelijk drugs vervaardigd en/of bewerkt. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om cocaïne. Bij de ontdekking van het laboratorium zijn door de politie drie aanwezige personen gearresteerd. Het betreft:
- een 45-jarige vrouw uit Colombia;
- een 41-jarige man uit Venezuela;
- een 46-jarige man uit Venezuela.
Over de omvang van het laboratorium valt op dit moment nog niets te zeggen. Ook over het aantreffen van eventuele verdovende middelen is op dit moment nog geen duidelijkheid. Nader onderzoek en tests moeten daar uitsluitsel over geven. De politie heeft, zoals gebruikelijk bij het aantreffen van dergelijke laboratoria, de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling ingeschakeld. Experts van deze dienst kwamen ter plaatse om samen met de politiemensen van het politiedistrict Oosterhout het lab op een veilige manier te ontmantelen. Vanwege de risico's voor de omgeving vinden politie, Openbaar Ministerie, brandweer en gemeente het erg belangrijk om de kans op een mogelijke ontploffing dan wel brandgevaar zo snel en zo veilig mogelijk op te heffen. De brandweer van Waalwijk is op de achtergrond aanwezig om bij eventuele calamiteiten direct in actie te kunnen komen. Om die reden is opgeschaald naar een Grip-1 situatie. De politie heeft de omgeving rond het pand afgeschermd. Tot op heden zijn er nog geen omliggende bedrijven ontruimd hoeven worden.

 

2e persbericht
Vierde aanhouding in zaak drugslaboratorium
De politie heeft gisteren, laat in de middag een vierde verdachte op het politiebureau aan de Taxandriaweg aangehouden. Het betreft een 38 jarige inwoner uit Waalwijk. De man wordt verdacht van het overtreden van de Opiumwet. De verdachte kwam in beeld nadat agenten in een loods aan de Industrieweg een drugslaboratorium hadden aangetroffen. Eerder die middag werden in het pand drie verdachten aangehouden. Het viertal wordt vandaag voorgeleid aan de rechter commissaris in Breda.
De politie kwam het lab op het spoor na verkregen informatie.
Over de omvang van het laboratorium en het aantreffen van eventuele verdovende middelen kan de politie, het belang van het onderzoek, geen mededelingen doen. De politie is vandaag, in samenspraak met medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling gestart met het ontmantelen van het laboratorium.
Vrijdag avond en nacht heeft de politie LFO en SEON de ontruiming van het grote Cocaïne lab afgerond, hierbij is een grote hoeveelheid chemicaliën afgevoerd

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok