Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2016 10 27 0084 Tilburg Bredaseweg 2xFoto: FPMB Erik haverhals

Beelden FPMB Erik haverhals

 

Twee broers aangehouden en verhoord na dodelijke aanrijding in Tilburg
TILBURG - De twee mannen uit Tilburg die vastzitten in verband met het doodrijden van een man en vrouw donderdagavond op de Bredaseweg in Tilburg hebben hun eerste verhoren achter de rug. Het gaat om de 20-jarige eigenaar van de auto en zijn 23-jarige broer. De broer zou de auto hebben bestuurd op het moment van het ongeluk en zou daarna dus ook zijn doorgereden. De broers zitten ook nog in het weekend vast, waarschijnlijk worden ze maandag voorgeleid.
De 62-jarige man en de 59-jarige vrouw uit Rijen werden rond acht uur geschept toen ze de weg overstaken in de buurt van een bushalte. De man en vrouw overleden ter plaatse. Een ooggetuige vertelde aan Omroep Brabant dat de man door de klap van de aanrijding deels in een geparkeerde auto belandde. De man werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Nog technisch onderzoek
"We hebben het idee dat de auto vlak voor het ongeluk een bus inhaalde", vertelt politiewoordvoerder Eric Passchier. "Maar er moet nog technisch onderzoek plaatsvinden. Ook willen we nog getuigen spreken en camerabeelden bekijken. Het wordt een onderzoek van lange adem."
Het is zo goed als zeker dat er geen drank in het spel was. Dat was ook de reden waarom na de arrestatie geen bloedanalyse is afgenomen. Verder is het de vraag of er te hard is gereden. Hiervoor zijn nog geen aanwijzingen gevonden, zo meldt Passchier.

Verbrijzelde voorruit
Getuigen zagen de zwarte auto na de fatale aanrijding door de Korenbloemstraat scheuren met een verbrijzelde voorruit. Passchier: "Ik heb begrepen dat de chauffeur alleen door een zijruit naar buiten kon kijken." De politie had dankzij getuigen donderdagavond al een deel van het kenteken van de auto.

De auto werd aan het Haverhof teruggevonden. Agenten gingen daarop naar het huis waar de eigenaar van de auto woont. "Die gaf aan dat hij niet gereden had", vertelt politiewoordvoerder Passchier. "Een halfuur later meldde de broer zich dat hij gereden zou hebben."

'Recht op nachtrust'
De twee mannen werden pas laat op de dag verhoord. "Iedereen mag daar anders over denken, maar zij hebben recht op nachtrust. Ook konden ze pas vrijdagochtend hun advocaat spreken", legt Passchier uit. Hij zegt dat de politie enorm meeleeft met de nabestaanden, vrienden en collega's van de slachtoffers.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok