001  


 

 

Technische recherche onderzoekt woning
De politie kreeg vrijdagmiddag de melding dat er in een woning aan de Tilburgseweg sporen aanwezig zouden zijn van mogelijk een ernstig misdrijf. De recherche heeft vrijdagavond een Forensisch Technisch Onderzoek ingesteld en is hier zaterdag mee verder gegaan. Het is op dit moment nog onduidelijk of er een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden.
Omdat er mogelijk een ernstig misdrijf zou kunnen zijn gepleegd is vrijdagavond laat besloten om een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) in te stellen om verschillende mogelijke scenario's te onderzoeken. Hiervoor zijn zo'n 25 rechercheurs en experts op de zaak gezet.
Om de vijf technische rechercheurs een werkplek te bieden is een ondersteuningsunit van de brandweer geplaatst. In deze containercabine hebben de medwerkers de beschikking over een computer, overlegruimte, een keukentje en toiletfaciliteiten.
Bij het Forensisch Technisch Onderzoek is het gebruikelijk dat een locatie zorgvuldig wordt onderzocht op bijvoorbeeld vingerafdrukken, schoensporen, DNA- of bloedsporen. Met het hulpmiddel luminol kunnen zelfs oude of schoongemaakte bloedsporen in beeld worden gebracht.

 

2 de bericht
Politie gaat door met technisch en tactisch onderzoek in woning Riel
De recherche verwacht nog tot en met dinsdag nodig te hebben om het technisch en tactisch onderzoek aan de woning in Riel te kunnen voltooien. Op verschillende plaatsen in het huis zijn bloedsporen aangetroffen. Het is nog steeds niet duidelijk wat zich in de woning zou kunnen hebben afgespeeld en of het daarbij mogelijk om een ernstig misdrijf zou kunnen gaan.
Op dit moment is het nog niet geheel duidelijk of het bloed van één persoon afkomstig is of van meerdere personen, en onder welke omstandigheden het bloedverlies heeft plaatsgevonden. De technische recherche onderzoekt het hele huis doorgrondig op sporen en zal ook een beroep doen op specialisten bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) om de genomen (bloed)monsters te laten onderzoeken. De resultaten zijn binnen een aantal weken te verwachten.
Daarnaast onderzoeken 25 rechercheurs van het Team Grootschalig Optreden (TGO) wie, er wanneer, en hoe vaak, in de woning is, of kan zijn, geweest. Er is daarbij ook gebruik gemaakt van buurtonderzoek.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok