001  


 

Uitslaande brand leegstaand pand Waalwijk
Zondag morgen is omstreeks 06.35 uur brand uitgebroken in een leegstaand pand, het voormalige Lido, aan de Vijverlaan. De brandweercommandant, die circa 40 brandweerlieden inzette, gaf omstreeks 10.30 uur het sein brand meester. Er raakte niemand gewond bij de brand. De politie houdt rekening met brandstichting en stelt een onderzoek in.
De brand werd omstreeks 06.35 uur gemeld. Het betrof een leegstaand gebouw aan de Vijverlaan waar voorheen het Lido gevestigd was. Het pand staat echter al een jaar leeg. Er was sprake van een hevige rookontwikkeling. De brandweer bestreed de brand met 40 spuitgasten en zette vier tankautospuitwagens en een hoogwerker in. Loco burgemeester van Dongen stelde zich ter plaatse van de brand op de hoogte. De brandweercommandant gaf om 10.30 uur het sein brand meester. Het nablussen neemt nog enkele uren in beslag. Het pand is zwaar beschadigd, slechts een klein deel is behouden. De brandweer is ter plaatse goed bekend, mede vanwege eerdere oefeningen in het gebouw.
Vanwege de rookontwikkeling heeft een brandweerofficier uit voorzorg contact opgenomen met de bewoners van verzorgingshuis Eikendonk en hen de raad gegeven ramen en deuren te sluiten als zij last zouden krijgen van de rook. Ook de meldkamer van Brabant Noord werd in kennis gesteld voor het geval er vanuit Drunen en omgeving klachten zouden komen. Voorzover nu bekend zijn vanaf deze locaties geen klachten gemeld. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke concentraties aan chemische stoffen vrijgekomen.De oorzaak van de brand is vermoedelijk brandstichting. In het pand was geen elektra of gas meer aanwezig. Bovendien is een plaat van een deur geforceerd. De politie gaat een verder onderzoek instellen.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok