001  


 

Brandjes in Veen, bezorgen politie en brandweer handenvol werk

Politie en brandweer hebben zondagnacht tot vier keer toe brandjes moeten blussen in Veen. Het ging om een in brand gestoken houten pallet en een auto. Ook werd een stapel autobanden in brand gestoken. De politie is nog op zoek naar de daders. Burgemeester Naterop betreurt het vandalisme.
Omstreeks 22.30 uur werd gemeld dat op de van der Loostraat een houten pallet in brand stond. In het vuur stond een gasfles. Vermoedelijk hebben de brandstichters de gasfles geopend waarna het uitstromende gas middels een lont tot ontbranding werd gebracht. Er zijn drie jongens gezien die mogelijk de brand veroorzaakt hebben.
Vervolgens werd omstreeks 00.15 uur gemeld dat op de kruising Witboomstraat / Mussentiend een auto in brand was gestoken. De brandweer heeft de brand geblust en er hekken omheen gezet. Later vannacht werd hetzelfde voertuig nog twee keer in brand gestoken, waarbij ook pallets op het vuur werden gegooid. Op de Hardenbergh / Witboomstraat werd omstreeks 03.50 uur een stapel autobanden in brand gestoken. Ook hiervoor werd de brandweer gewaarschuwd.
Het wrak is afgezet en is conform het gemeentelijk beleid niet weggehaald. Dat is immers op gericht dat de veroorzakers hun eigen rotzooi hebben opruimen.
Burgemeester F. Naterop van Aalburg betreurt de brandstichting en wijst deze af: "Gelukkig is vannacht de veiligheid van de bewoners niet in het geding geweest. Ik keur dit vandalisme af. Ik hoop dat ik donderdagavond tijdens de discussieavond in de voetbalkantine van Achilles in gesprek kan komen met de jongeren uit Veen. Er moet toch een andere manier zijn om je vertier te hebben dan het stichten van branden, aldus Naterop.
Donderdagavond 11 december vindt vanaf 20.00 uur op initiatief van de werkgroep Oud- en Nieuwviering Veen een avond plaats waarin met de inwoners van Veen over de invulling van de Oud- en Nieuwviering gesproken wordt. Met hun initiatief willen zij het positieve beeld dat over Veen is ontstaan rondom de viering van “Veen 900” proberen vast te houden. Burgemeester Naterop ondersteunt dit initiatief van harte.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok