001  


 

 

Vrijdagavond werd om 22.11 uur een grote uitslaande brand gemeld bij een vleesverwerkingsbedrijf aan de Wegastraat. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. De Tilburgse brandweer schaalde op en kreeg bijstand vanuit de regio. Er waren circa 100 brandweerlieden met groot materieel betrokken bij de bestrijding van de brand. De politie zette 15 agenten in om de wegen rondom het industrieterrein Loven af te zetten. Om 02.00 uur gaf de brandweercommandant het sein brand meester. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van deze brand is nog niet bekend. De politie gaat daar verder onderzoek naar doen.
Het pand van het vleesverwerkingsbedrijf kan als verloren worden beschouwd. Ook een naastgelegen automaterialenhandel en een kunstofvloeren bedrijf liepen rook- en waterschade op.De politie heeft in overleg met de brandweer, in Berkel-Enschot en omgeving aan de deelnemers van SMS-Alert het navolgende bericht verstuurd:

 

POLITIEBERICHT: In verband met een brand in Tilburg Loven uit voorzorg ramen en deuren gesloten houden" . Er zijn metingen verricht. Voorzover nu bekend zijn er geen schadelijke concentraties aan gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Er werd vanwege het mogelijke effectgebied in het hoofdbureau van politie te Tilburg vanuit de hulpdiensten een team opgeroepen dat ondersteuning bood aan de diensten die ter plaatse aan het werk waren.

 

Op maandagavond 11 juni jl. brak in hetzelfde bedrijf om 20.38 uur door nog onbekende oorzaak ook al brand uit. Toen raakte een werknemer van een poetsbedrijf licht gewond. De brandweer was toen de brand om 22.17 uur meester.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok