2014-12-30 5432anp Veen Tuinstraat stoker-aangehoudenFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

Autobrand Veen voorkomen: bestuurder aangehouden met jerrycans benzine in auto
VEEN - De politie heeft maandagnacht een autobrand op het beruchte kruispunt in Veen voorkomen. Een 20-jarige man reed richting het kruispunt met jerrycans benzine in zijn auto. De politie wist hem te onderscheppen. Politieagenten die aan het surveilleren waren, zagen de man zonder kentekenplaten door het dorp rijden. Ze gaven hem een stopteken, maar dat negeerde hij. 

Achtervolging
Na een korte achtervolging liep de 20-jarige in de val op de kruising van de Tuinstraat met de Wielstraat. Hij probeerde te voet nog verder te vluchten, maar de politie was hem voor. De man komt uit een dorp in de gemeente Zaltbommel. De politie heeft geen andere verdachten op het oog, maar sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.
In de auto, een Opel Corsa, werden twee jerrycans met benzine gevonden en een aantal autobanden. De auto is in beslag genomen.

Beruchte kruising
Volgens de politie was de bestuurder onderweg naar de kruising Witboomstraat met Mussentiend. Op die kruising werden in het verleden traditiegetrouw autowrakken in brand gestoken. Dat liep vaak verkeerd af.
De afgelopen jaren bleef het relatief rustig, tot er vorig jaar honderd jongeren werden opgepakt. Dat heeft in het dorp kwaad bloed gezet, zo ontving burgemeester Fons Naterop maandag nog een dreigbrief.
Tekst Omroep Brabant

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok