001  


 

 

 

Grote brand in leegstaand fabriekspand

Op 21-4-2006 is omstreeks 20.40 uur brand uitgebroken in een leegstaand fabriekspand aan de Mechtildesstraat (wijk Broekhoven). Het pand, dat midden in een woonwijk ligt, staat al lange tijd leeg. De politie houdt rekening met brandstichting. Er raakte niemand gewond.
De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling en was even uitslaand. Er kwamen buiten de normale rookgassen geen gevaarlijke stoffen vrij. Omwonenden werd het advies gegeven ramen en deuren te sluiten. Vanuit de buurt was veel belangstelling voor de brand.
De brandweer kwam met 30 spuitgasten (drie tankautospuitwagens en een hoogwerker) ter plaatse. De brandweercommandant gaf om 22.20 uur het sein brand meester. Er zal nog geruime tijd nageblust en geventileerd moeten worden. De politie zette de omliggende straten af. Morgen stelt, indien dit verantwoord is, de technische recherche een (sporen) onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
De dienstdoende officier van de Geneeskundige Hulpverlening Ongevallen en Rampen (GHOR) kwam ter plaatse en adviseerde brandweer en politie. Medewerkers van Essent hebben uit voorzorg een gasleiding nabij het fabriekspand afgesloten.

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok