002  


 

 

Voormalig 't Curiosahuys in Kaatsheuvel gaat in vlammen op
Het oude pand van het voormalige partycentrum 't Curiosahuys in Kaatsheuvel is zaterdagavond in vlammen opgegaan.

Rond 22.30 uur waren de brandweerkorpsen uit de hele regio erin geslaagd te voorkomen dat de vlammen zouden overslaan op de na bijliggende monumentale molen, een woning en een naastgelegen stal met 60 koeien. 't Curiosahuys moet verder uitbranden. Het nablussen duurt nog de hele nacht. Over de oorzaak van de brand was zaterdagavond laat nog niets bekend.
Bewoners van een woning aan de overzijde van de vuurzee moesten eerder hun woning verlaten. In het huis waren op dat moment drie volwassenen en twee kinderen.

Net voor 21.15 kreeg de brandweer het alarm dat er een grote brand woedde aan de Zuidhollandsedijk. Even later werd het sein gegeven dat het om een 'zeer grote brand' ging en werd onder meer het korps uit Tilburg erbij geroepen. In de loop van de avond voegden korpsen 'van heinde en verre' zich bij hun collega's.

Al snel was duidelijk dat er geen redden meer aan was. Binnen enkele ogenblikken sloegen de vlammen uit 't Curiosahuys naar buiten. "Het moet als verloren worden beschouwd", aldus politiewoordvoerster Desiree Brabers, die direct na het begin de vlammenzee van nabij volgde. Voor anderen was het uiterst moeilijk in de buurt te komen, vanwege de smalle dijk waarop het voormalige feestpaleis ligt.
Eerder deze week, van woensdag op donderdag, woedde ook al brand in het partycentrum. Toen nog ging de brandweer uit van kortsluiting in losliggende kabels van een buitenbar. Mede dankzij de ervaring van toen, wist de brandweer zaterdagavond dat snel er extra bluswater moest komen, omdat de watervoorraad een probleem zou kunnen opleveren. Dat probleem deed zich uiteindelijk niet voor.
(tekst Brabants Dagblad)

 

Brandweer voorkomt overslag bij uitslaande brand

Een uitslaande brand heeft gisteravond een groot gedeelte zalencentrum aan de Zuidhollandsedijk verwoest. De gemeenschappelijke meldkamer ontving rond 20.45 uur de melding van een brand in het leegstaande complex. Brandweer en politie spoedde zich naar de locatie .De brand was inmiddels uitslaand. De brandweer schaalde in verband met de watervoorziening in korte tijd op van middelbrand naar zeer grote brand. De politie zette de omgeving ruim af. Door de grootschalige inzet kon de brandweer voorkomen dat het vuur zich verspreidde naar een naast gelegen boerderij, een stal met 60 koeien en een monumentale molen.

De brandweer zette bij de bestrijding groot materieel in. Door de hevige brand in het zalencomplex ontstond er gevaar dat de vlammen zouden overslaan naar de naastgelegen gebouwen. Op last van de brandweer werden de bewoners van een nabijgelegen woning verzocht het pand te verlaten. In totaal 70 brandweerlieden uit Waalwijk, Oisterwijk, Tilburg, Breda, Oosterhout Sprang-Capelle, Rijen en 's Gravenmoer, bestreden het vuur. Ze gebruikten daarbij twee grootschalige watertransporten, vijf tankautospuiten, drie tankwagens en een schuimblusvoertuig. Locoburgemeester Broeders van de gemeente Loon op zand, die zich ter plaatse liet informeren, sprak zijn complimenten uit over het optreden van de brandweer. De gemeente zorgde voor de opvang van het gezin en regelde een onderkomen voor de nacht. Kort na middernacht gaf de brandweer het sein brandmeester te zijn. Oorzaak van de brand is niet bekend. De politie kijkt of een onderzoek mogelijk is. (Politie MWB)

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok