2014-10-14 4220 Tilburg Bosscheweg drugs afvalFoto: FPMB - Erik Haverhals

Beelden FPMB - Erik Haverhals

 

Vijf drugsdumpingen en drugslab ontdekt in Tilburg: politie onderzoekt verband
TILBURG - De politie onderzoekt een samenhang tussen de vijf drugsdumpingen en een drugslab die dinsdag in de regio Tilburg werden ontdekt. Brandweerlieden en agenten hadden er hun handen vol aan. Op vijf verschillende locaties trof de politie drugsafval aan.
Volgens burgemeester Noordanus tonen de vondsten aan dat drugscriminelen hun activiteiten verleggen van hennepteelt naar de productie en handel in synthetische drugs.

'Niet dramatiseren'
"Hieruit blijkt wel hoe hard wij de extra politiecapaciteit nodig hebben bij het opsporen van drugscriminelen." Noordanus maakt gelijkertijd de kanttekening dat we de vijf vondsten van dinsdag niet moeten dramatiseren. "Het gaat waarschijnlijk om toeval." Volgens de burgemeester zijn er dit jaar tot nu toe twaalf drugsdumpingen ontdekt in de regio Tilburg.

De vijf dumpingen van dinsdag waren op ongebruikelijke, opvallende plekken, zoals op de parkeerplaats bij Safaripark Beekse Bergen en op het terrein van supermarkt Lidl aan de Bosscheweg.

Bewoners aangehouden
Bij de Lidl vond de politie twintig vaten. In een deel zaten nog chemische vloeistoffen. In een appartementencomplex aan het Baarshof ontdekten agenten dinsdag het amfetaminelab. Drie bewoners van het complex zijn aangehouden.

De overige dumpingen waren in de Laarstraat in Tilburg, bij een bedrijfspand aan het Weefraam in Goirle en op de Kempenbaan in Hilvarenbeek.

Chemicaliën afgevoerd
De chemicaliën zijn afgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Door medewerkers van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen worden monsters genomen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok