Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

2015 04 30 6939 Kaatsheuvel Erastr P Poterstr overvalFoto: FPMB - Erik Haverhals

Foto's en beelden FPMB Erik haverhals

Overval cafetaria De Troef in Kaatsheuvel: aangehouden verdachte is man (28) uit Rijen
KAATSHEUVEL - De verdachte die donderdagavond is aangehouden voor een overval op cafetaria De Troef in Kaatsheuvel is een 28-jarige man uit Rijen. De daders hadden geld en sigaretten buitgemaakt. Dat meldt de politie vrijdagochtend.
Twee overvallers met bivakmutsen kwamen rond tien voor tien de cafetaria aan de Erasstraat binnen. Zij bedreigden de eigenaar met een mes. Er raakte niemand gewond.
Omkleden
De politie zocht in de omgeving naar de daders. De Rijenaar werd rond elf uur 's avonds op de Grevelingen in Kaatsheuvel opgepakt. Volgens omstanders was hij zich aan het omkleden en had hij een scooter bij zich. De verdachte is in de cel gezet.

‘Op je knieën, ik steek je neer!’, Corné Kin (46) in doodsangst bij gewapende overval in Kaatsheuvel
KAATSHEUVEL - Corné Kin dacht donderdagavond maar aan één ding: overleven. De 46-jarige eigenaar van cafetaria De Troef in Kaatsheuvel werd vanuit het niets overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij dreigden hem neer te steken als hij niet de kassa zou openmaken. “Ik stond te trillen op mijn benen. Ik wilde het hoe dan ook overleven”, blikt Corné terug in gesprek met Omroep Brabant.
Corné was rond tien uur ’s avonds bezig in de keuken toen hij opeens de deur hoorde opengaan. De mede-eigenaar liep hierop de zaak binnen. Voor hem werd snel duidelijk dat het geen dorstlustige klanten waren. “Ze haalden voor mijn neus een flink keukenmes tevoorschijn. Ze liepen op mij af en vertelden dat het om een overval ging. ‘Op je knieën’, schreeuwden ze.”

'Als hij maar niet steekt'
Uit vrees voor eigen leven deed Corné wat hem opgedragen werd. Hij hield zich gedeisd terwijl het tweetal een greep deed in de kassa. “Ik was helemaal overrompeld en stond aardig te shaken”, vertelt de kroegbaas. “Eén van hen dreef me naar de hoek en hield zijn mes op mij gericht. Ik dacht de hele tijd: als hij maar niet steekt, als hij maar niet steekt. Doodsbang, was ik.

Het tweetal stopte een flinke som geld en een grote hoeveelheid sigaretten in de zak. Hierna renden ze de zaak uit en sloegen op de vlucht. In blinde paniek rende ook Corné de zaak uit, waarna hij zich bedacht en de hulpdiensten waarschuwde.

'Nog nooit meegemaakt'
“Mijn vrouw was boven en kwam naar beneden gestormd. Zij had natuurlijk flink wat herrie gehoord. Samen lieten we onze rottweiler los. Het schuim zat op zijn bek. Hij had duidelijk in de gaten dat iets niet pluis was.”

Diezelfde avond werd één van de twee daders aangehouden: een 28-jarige man uit Rijen. Hij was zich op straat aan het omkleden terwijl de politie voorbij kwam rijden. De ander is nog voortvluchtig. “Ik hoop ze nooit meer te zien, maar je weet het natuurlijk nooit. Het komt de laatste tijd zo vaak voor. Het moest er een keer van komen. We zitten hier al twintig jaar, maar zoiets als dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Slachtofferhulp
Voor Corné is slachtofferhulp ingeschakeld, maar hij voelt zich naar eigen zeggen prima. “Ik heb onwijs veel steun en medeleven gehad van de buurt. Dat vind ik fijn. Het is goed voor de verwerking als er gewoon mensen blijven langskomen bij De Troef.”

 

 

 

Alle gepubliceerde artikelen

Cookies maken beperkt deel uit van onze website.. Met het gebruik van deze website geeft u ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok